Russische militaire voertuigen in de buurt van Marioepol
Volledig scherm
Russische militaire voertuigen in de buurt van Marioepol © AP

Russische veteranen spreken zich uit tegen de oorlog: ‘We kunnen niet winnen’

Ze hebben gediend in het Russische leger en gevochten in Afghanistan en Tsjetsjenië. Ze noemen de oorlog in Oekraïne een “onrechtvaardige aanval” op een kleinere buur. Oorlogsveteranen roeren zich en kijken kritisch naar de invasie én het Kremlin: “Poetin heeft omstandigheden gecreëerd waarin we niet kunnen winnen.”

18 reacties

 • Eric Moll

  2 maanden geleden
  768 miljard Dollars. Da's wel even different cook, of niet dan. Het enige dat gevreesd moet worden is het kernwapenarsenaal van de Rus. En zelfs daar kan Poetin niet alleen de knop indrukken, daar heeft-ie een veelvoud aan mensen voor nodig, net als in de VS.
 • Eric Moll

  2 maanden geleden
  In totaal 3 miljoen lieden die alsnog opgeroepen zouden kunnen worden, maar een Ruslandkenner vertelde gisteren in de talkshow van Markus Lanz op het Duitse ZDF dat zelfs een direct te betalen premie van omgerekend 5000 Euro niet heeft geleid tot méér vrijwilligers die bereid zijn naar het front te gaan. De situatie is vergelijkbaar met die in 1989, toen de USSR volledig instortte. Nauwelijks operationeel en verouderd materieel, totaal ongemotiveerd personeel en leiding. Defensiebudget VS:
 • B Overbeek

  2 maanden geleden
  Hoe dit ook afloopt er komt een einde aan Maar weer worden jonge mensen naar het front gestuurd om niet terug te keren De oude knarren veroorzaken al die ellende
 • Harry Jansen

  2 maanden geleden
  leuke propaganda allemaal van de westerse media, als je maar voor 1 seconden denkt dat ukraine deze oorlog kan winnen omdat een paar soldaten klagen of jammeren ben je niet goed snik!, active personnel 1,000,000 Reserve personnel 2,000,000 Expenditures Budget US $61.7 billion (2020–21) die geven 61.7 billion uit aan hun leger, jaarlijks!.. hallooo!!! word ff wakker!, al deze onzin stukjes in de krant geven de mensen een valse indruk op de realiteit!
 • T Doornbos

  2 maanden geleden
  Na deze man weer je niet wat je terug krijgt! Nog veel enger! 🤔