Volledig scherm

Russische vrouw loopt 23 jaar rond met chirurgische klem in maag

Een Russische vrouw heeft ontdekt dat ze 23 jaar lang met een metalen chirurgische klem in haar buik heeft rondgelopen. Die is daar achtergebleven na een keizersnede in het Republikeinse Klinische Ziekenhuis in Vladikavkaz, de hoofdstad van de Russische deelrepubliek Noord-Ossetië.

Volledig scherm
© Vladikavkaz News

De 62-jarige Ezeta Gobeeva heeft jarenlang pijn gehad. De artsen gaven leverproblemen de schuld en schreven pijnstillers voor.

De vrouw had in 1996 een keizersnede gehad en de zes centimeter lange klem is sindsdien altijd in haar lichaam blijven zitten. De vrouw uit Noord-Ossetië liet uiteindelijk een röntgenfoto maken om de oorzaak achter haar buikpijn te achterhalen.

Gobeeva huilde toen artsen haar de röntgenfoto lieten zien. De radiograaf dacht dat ze een schaar in haar zak had, maar besefte al snel dat er een metalen werktuig in de buik van de vrouw zat, zo vertelt de patiënt aan de Britse krant Daily Mail. ,,Je hebt een schaar in je”, zei ze tegen Gobeeva. ,,‘Welke schaar?’ vroeg ik. Ze liet me de röntgenfoto zien en ik herinner me daarna niets. Ik was hysterisch. Al die jaren werd ik gemarteld.”

Schandaal

De Russin is nog niet verlost van de chirurgische klem, die op een schaar lijkt. Ze wacht op een operatie om deze te verwijderen. ,,Deze pijnen waren verschrikkelijk. Ik ben nog steeds bezig met medicatie.”

Het ministerie van volksgezondheid in de regio Noord-Ossetië-Alanië bevestigt tegen de lokale krant Komsomolskaya Pravda dat er een intern onderzoek loopt naar het schandaal. ,,Het onderzoek is aan de gang. De minister houdt persoonlijk toezicht op de situatie”, aldus woordvoerster Irina Abaeva.

De autoriteiten vergoeden alle medische kosten voor de operaties om de klem te verwijderen en Gobeeva zal naar verwachting ook een financiële compensatie ontvangen.

 1. Man plant bomaanslag op ‘knappe cheerleaders’, maar explosief ontploft in eigen handen

  Man plant bomaanslag op ‘knappe cheerlea­ders’, maar explosief ontploft in eigen handen

  Een man uit de Amerikaanse staat Virginia verloor één hand en een aantal vingers van zijn andere hand toen een bom die hij maakte voor een aanval op 'knappe cheerleaders’ plots ontplofte. Dat blijkt uit de aanklacht die vrijdag in de rechtbank tegen hem werd uitgesproken. De 23-jarige Cole Carina wordt verdacht van het afleggen van een valse verklaring: hij had gezegd betrokken te zijn geweest bij een ongeval met een grasmaaier. Carina lijkt een zogenoemde ‘incel', een onvrijwillige alleenstaande.
 2. Washington maakt zich op voor grootste betoging tegen racisme en politiegeweld na dood Floyd
  Wereldwijd demonstraties

  Washington maakt zich op voor grootste betoging tegen racisme en politiege­weld na dood Floyd

  Over de hele wereld demonstreerden mensen vandaag op straat om hun ongenoegen te uiten over raciale ongelijkheid en politiegeweld. Aanleiding is de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd, die bijna twee weken geleden stierf tijdens een gewelddadige aanhouding door een witte politieagent. Floyds dood bracht niet alleen in de VS, maar ook elders in de wereld grote groepen demonstranten op de been: onder andere in Australië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en ons land werd vandaag actie gevoerd. In Washington bereidt men zich momenteel voor op ‘één van de grootste demonstraties ooit’.