Rutte krijgt steun voor aanval op Hongaarse premier: ‘Iedereen had wel tranen in de ogen’

UPDATE / VideoPremier Mark Rutte heeft de Hongaarse premier Victor Orbán ten overstaan van de andere EU-leiders uitgedaagd de officiële procedure te starten om de Europese Unie te verlaten. Ingewijden hebben aan persbureau ANP bevestigd dat Rutte dit tijdens de EU-top in Brussel tegen Orbán heeft gezegd. Rutte kreeg veel bijval tijdens de top. ,,Dit was wel heel heftig en indrukwekkend’’, aldus de premier na afloop van het beraad, dat tot diep in de nacht duurde.

8 reacties

 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Ik vind dat orban groot gelijk heeft, homosexualiteit lijkt wel een virus,vaccineren
 • Metselaar

  1 maand geleden
  Hem me altijd als pro EU beschouwd. Zit mezelf echter wel in gemoede af te vragen waarom je lid wilt zijn van een club waarvan leden zich schaamteloos kunnen gedragen zonder dat je als club klaarblijkelijk mogelijkheden hebt ze tot de orde te roepen. Dat daarna wel gewoon de hand op wordt gehouden voor allerlei financiële bijdragen maakt het nog een beetje extra wrang. Wellicht is het tijd is de discussie te starten over het afschaffen van het VETO recht van ieder afzonderlijk lid.
 • aalt dokter

  1 maand geleden
  Nederland ook uit de EU. Kost miljarden op jaarbasis en wil andere landen de wet voorlezen. Presteren zelf niks, inwoners van Nederland worden voorgelogen en bedrogen.
 • Jean De la Juan

  1 maand geleden
  Ondertussen worden homo's en joden in elkaar gemept en bespuugd in Amsterdam door Rutte zn binnengehaalde vriendjes.
 • J.E. Jong

  1 maand geleden
  Mooi dat dit signaal gegeven wordt! En sneu dat Geert Wilders dit weer gelijk aangrijpt voor zijn eigen agenda ‘wel roeptoeteren maar niks toevoegen of oplossen’
 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”