Vrijwilligers van de 'ja'-campagne om abortus te legaliseren delen folders en ander informatiemateriaal uit voorafgaand aan het referendum van zondag.
Volledig scherm
Vrijwilligers van de 'ja'-campagne om abortus te legaliseren delen folders en ander informatiemateriaal uit voorafgaand aan het referendum van zondag. © REUTERS

San Marino kiest in referendum voor legalisatie abortus

De inwoners van de kleine republiek San Marino hebben tijdens een referendum in grote meerderheid voor legalisatie van abortus gestemd. Pakweg 77 procent van de kiezers steunde het voorstel om afbreking van de zwangerschap tot de 12de week toe te staan. Daarna is het alleen mogelijk als het leven van de moeder gevaar loopt of de foetus ernstig misvormd is.

  1. Colombiaanse zakenman en vertrouweling van Maduro uitgeleverd aan VS

    Colombiaan­se zakenman en vertrouwe­ling van Maduro uitgele­verd aan VS

    Alex Naín Saab Morán, een Colombiaanse zakenman die een sleutelfiguur zou zijn in de financiering van het regime van de Venezolaanse leider Nicolás Maduro, is zaterdag uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Dat meldt zijn juridische team aan het Franse persbureau AFP. Volgens zijn advocaat zou Saab inmiddels in het vliegtuig onderweg naar de VS zitten. De Venezolaanse regering stelt dat Saab is ontvoerd door de VS.