Schattig! Australische dalmatiër breekt met nest van 19 puppy's wereldrecord

videoHet zijn er niet ruim honderd zoals in de legendarische Disneyfilm 101 Dalmatiërs, maar toch gaat het volgens fokkers van het gevlekte hondenras om een absoluut wereldrecord. Teefje Melody beviel recent in Australië, met hulp van een keizersnede, van maar liefst negentien puppy's: tien mannetjes en negen vrouwtjes. Het vorige recordnest was ook Down under. In de stad Victoria schonk Miley twee jaar geleden het leven aan achttien jonge hondjes. 

 1. Ophef in Vogezen: everzwijnen achtervolgd en bewust verpletterd door landbouwvoertuigen
  Video

  Ophef in Vogezen: everzwij­nen achter­volgd en bewust verplet­terd door landbouw­voer­tui­gen

  In de Noord-Franse Vogezen is ophef ontstaan nadat zeker tien everzwijnen op gruwelijke wijze om het leven zijn gekomen. De dieren werden achtervolgd en aangereden door verschillende terreinwagens, waarna een tractor de klus afmaakte. Een Franse belangenorganisatie heeft tegen enkele lokale boeren een klacht ingediend. Schokkende beelden van de overleden dieren verspreiden zich als een olievlek over het internet.
 2. Dalmatiër krijgt niet 3, maar 18 pups
  Play

  Dalmatiër krijgt niet 3, maar 18 pups

  De dierenarts dacht na het maken van echo's dat dalmatiërteefje Miley zwanger was van drie pups. Maar na een maar liefst 13,5 uur durende bevalling bleken het er in totaal achttien te zijn. Om precies te zijn zes reutjes en twaalf teefjes. De trouwe viervoeter uit Australië maakt het volgens haar baasjes naar omstandigheden goed. Het aantal puppies dat Miley (3) kreeg is overigens geen record. Het komt heel af en toe voor dat dalmatiërs zoveel pups baren.