Volledig scherm
Politiewoordvoerder Bill Dooley. © Videostill

Schietpartij op tuinfeest in Californië: vier doden en zes gewonden

Een of meerdere onbekenden hebben gisteravond tien mensen neergeschoten op een tuinfeest in Fresno, een stad tussen San Francisco en Los Angeles. Volgens de politie zijn er minstens vier doden.

De schietpartij vond omstreeks 18 uur lokale tijd plaats aan de zuidoostkant van de stad. De nog onbekende schutter(s) drong(en) de tuin binnen waar de bewoners een feestje met vrienden vierden rondom een voetbalwedstrijd. Terwijl de bezoekers tv keken, opende(n) de indringer(s) het vuur.  ,,Vier personen zijn overleden en zes raakten gewond’’, verklaarde politiewoordvoerder Bill Dooley tegenover de nieuwssite Fresno Bee. 

Van de schutter(s) ontbreekt elk spoor. Een aantal slachtoffers is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Het was volgens de zegsman al de tweede fatale schietpartij in de stad. Een man van in de twintig werd gistermorgen doodgeschoten in een huis in een ander deel van de stad. De politie kan nog niet zeggen of er een verband bestaat tussen beide schietincidenten.