Schrijver Salman Rushdie aan beademing: verliest vermoedelijk oog na steekpartij in New York

met videoDe Brits-Indiase romanschrijver Salman Rushdie is gisteren neergestoken, vlak voor een lezing die hij zou geven in een onderwijscentrum in het westen van de staat New York. Hij is met spoed geopereerd en ligt momenteel aan de beademing. Zijn literair agent meldt in een verklaring dat ‘het nieuws niet goed is’. 

 1. LIVE | Poetin speecht vanmiddag bij annexatie gebieden, Zelenski aan Russen: ‘Vecht tegen president’
  OORLOG OEKRAÏNE

  LIVE | Poetin speecht vanmiddag bij annexatie gebieden, Zelenski aan Russen: ‘Vecht tegen president’

  Rusland maakt zich op voor de speech van president Poetin, waarin hij de annexatie van de vier Oekraïense gebieden Loehansk, Donetsk, Cherson en Zaporizja aankondigt. Die is om 14.00 uur Nederlandse tijd. De rest van de wereld kijkt met spanning mee, onduidelijk is nog wat Poetin precies gaat zeggen. De Oekraïense president Zelenski roept Russen ondertussen op om zich te verzetten tegen hun president. Volg hier het nieuws over de ontwikkelingen in Oekraïne.
 2. Nederlandse vakantiegangers gestrand op Gran Canaria: ‘Chaos en ellende hier’
  MET VIDEO

  Nederland­se vakantie­gan­gers gestrand op Gran Canaria: ‘Chaos en ellende hier’

  Een groep van ruim honderd Nederlanders is gisteren gestrand op het Spaanse eiland Gran Canaria. De vakantiegangers zouden ‘s middags terugvliegen naar Eindhoven, maar kregen na ruim acht uur te horen dat hun vlucht toch niet doorging en werden vervolgens ondergebracht in verschillende hotels. Tot overmaat van ramp kon vanochtend slechts een deel van de groep vertrekken. ,,Het is totale chaos en ellende hier.”