Volledig scherm
© reuters

Serveerster spuugt zoon Trump in gezicht: ‘Ze is ziek en wanhopig’

Eric Trump, de zoon van de Amerikaanse president Donald Trump, beweert dat een medewerkster van een cocktailbar in Chicago werd gearresteerd door de Amerikaanse geheime dienst nadat ze op hem gespuwd had. Dat schrijft The New York Times vandaag.

Het incident zou dinsdagavond plaatsgevonden hebben in The Aviary, een trendy cocktailbar in de West Loop, een van de hipste wijken van Chicago. Eric Trump, die samen met zijn broer aan de leiding staat van het vastgoedbedrijf van hun vader, was in de stad voor een bezoek aan het plaatselijke Trump Hotel.

Toen Trump The Aviary binnenwandelde, zou de jonge vrouw recht op hem afgelopen zijn en hem in het gezicht gespuugd hebben. Ze werd meteen gearresteerd door agenten van de geheime dienst die ter plekke waren. Uiteindelijk besloot Trump om geen klacht tegen de vrouw neer te leggen, waarop de politie haar uiteindelijk liet gaan.

‘Walgelijke daad’

Volgens Eric Trump ging het ‘puur om een walgelijke daad van iemand die duidelijk kampt met emotionele problemen’. Het voorval is volgens hem een voorbeeld van de frustratie van de Democraten over het succesvolle beleid van de Trump-administratie. 

,,Voor een partij die tolerantie predikt, demonstreert dit nog maar eens dat ze weinig beschaafd zijn”, stelde hij. ,,Als iemand ziek genoeg is om op iemand te gaan spuwen, dan benadrukt dat gewoon een ziekelijkheid en wanhoop en het feit dat we aan het winnen zijn.”

Een woordvoerder van de politie van Chicago deelde op Twitter mee dat agenten de geheime dienst hadden geholpen met een ‘rechtshandhavingsaangelegenheid‘. De geheime dienst geeft geen commentaar.

  1. Nederlandse Cuba-fan bestolen van ruim 1000 euro in legendarisch hotel

    Nederland­se Cuba-fan bestolen van ruim 1000 euro in legenda­risch hotel

    Zijn beslissing om nu eens niet bij particulieren te overnachten maar in het prestigieuze Hotel Nacional de Cuba, is Govert van der Linden (60) uit Amsterdam wel heel duur komen te staan. Uit de kluis in zijn hotelkamer in het centrum van Havana verdween minstens 1000 euro van zijn vakantiebudget. ,,Ik wil de locals graag helpen, ook financieel, maar dan wel op eigen initiatief’’, verzucht de onfortuinlijke vakantieganger.