Ravage in de straten van Philipsburg op het eiland Sint Maarten dat twee jaar geleden zwaar getroffen werd door orkaan Irma. De wederopbouw op het Franse deel is de kiem van de onrust in het noordelijk deel van het eiland.
Volledig scherm
Ravage in de straten van Philipsburg op het eiland Sint Maarten dat twee jaar geleden zwaar getroffen werd door orkaan Irma. De wederopbouw op het Franse deel is de kiem van de onrust in het noordelijk deel van het eiland. © ANP

‘Sint Maarten wil schuilkelders, geen bouwvoorschriften’

UpdateDe regering van het Nederlandse deel van Sint Maarten zet extra politie in bij de grensovergangen met het Franse deel. Ook is de overheid bereid toeristen op te vangen die het door rellen geteisterde Franse deel willen verlaten. Dat staat in een persverklaring op de regeringswebsite.

  1. Schietende leerling VS probeerde medescholieren te misleiden: ‘Politie, kom naar buiten’
    video

    Schietende leerling VS probeerde medescho­lie­ren te misleiden: ‘Politie, kom naar buiten’

    De 15-jarige jongen die gisteren drie leerlingen doodschoot in de Amerikaanse plaats Oxford (Michigan), heeft met een list nog meer slachtoffers proberen te maken. Hij deed zich voor als agent en probeerde studenten die zich verschanst hadden in een klaslokaal wijs te maken dat de kust veilig was. In een TikTok-video valt te zien hoe de groep niet in de list trapt en via de achteruitgang op de vlucht slaat.