Jongeren leggen bloemen neer voor de overleden Carlo op de plek op Mallorca waar hij werd aangevallen.
Volledig scherm
Jongeren leggen bloemen neer voor de overleden Carlo op de plek op Mallorca waar hij werd aangevallen. © DPG

Straf voor dodelijke schoppartij kan op Mallorca aanzienlijk hoger uitvallen dan in Nederland

De advocaat van een van de verdachten van de dodelijke schoppartij op Mallorca, waarbij de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen om het leven kwam, wil dat de zaak in Nederland voor de rechter komt, omdat zowel daders als slachtoffers Nederlanders zijn. Maar hij weet bovendien dat de straffen in Spanje voor dit soort delicten aanzienlijk hoger kunnen uitvallen dan in Nederland.

28 reacties

 • Jose van Zonneveld

  2 maanden geleden
  Lever ze uit aan Spanje. Daar krijgen ze de straf die ze verdienen.
 • Mevr van de Zande

  2 maanden geleden
  Ik ben voor uitleveren. Ze hebben iets verschrikkelijks gedaan en horen een gepaste straf te krijgen in het land waar de moord heeft plaatsgevonden. Snel naar Nederland "vluchten" voor een lagere straf, getuigd niet van spijt.
 • Nelly Van Beek

  2 maanden geleden
  E goedhart, als er alleen Nederlanders bij betrokken zijn zou je kunnen bedenken dat Nederlands recht van toepassing is en dus kan berechting in NL. Dan zou voorbij kunnen worden gegaan aan het territorialiteisbeginsel, of zie ik dat verkeerd?
 • B. Noniem

  2 maanden geleden
  Ongetwijfeld zal de verdediging aanhalen dat er in een van de cafés waar ze vooraf geweest waren stiekem drugs in hun drankje is gedaan waardoor ze niet wisten wat ze deden, daardoor zou er sprake zijn van overmacht en zouden zij zelf eigenlijk ook slachtoffer zijn. In Nederland zou dit mogelijke scenario leiden tot vrijspraak en een riante schadevergoeding. Op Mallorca waarschijnlijk tot levenslange dwangarbeid in een steengroeve....
 • Pieter Paulusma

  2 maanden geleden
  Als je graag aan dit soort geweld meedoet. Kijk en accepteer dan ook de consequenties. Denk zelf maar eens als je een dierbaar familielid of vriend verliest door dit soort geweld.
 1. Verdachten van doodschoppen Carlo (27) komen uit Hilversum en omgeving, twee van hen melden zich
  Update

  Verdachten van doodschop­pen Carlo (27) komen uit Hilversum en omgeving, twee van hen melden zich

  Zeker twee verdachten van de fatale knokpartij op Mallorca hebben zich gemeld bij de Nederlandse politie. Justitie kan voorlopig niets, aangezien het rechtshulpverzoek vanuit Spanje nog niet binnen is. De twee verdachten horen bij een groep van negen mannen die betrokken zouden zijn bij het doodschoppen van Carlo Heuvelman (27) uit Waddinxveen. De groep verdachten komt uit Hilversum en omgeving, bevestigen bronnen tegen deze site.