Jongeren leggen bloemen neer voor de overleden Carlo op de plek op Mallorca waar hij werd aangevallen.
Volledig scherm
Jongeren leggen bloemen neer voor de overleden Carlo op de plek op Mallorca waar hij werd aangevallen. © DPG

Straf voor dodelijke schoppartij kan op Mallorca aanzienlijk hoger uitvallen dan in Nederland

De advocaat van een van de verdachten van de dodelijke schoppartij op Mallorca, waarbij de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen om het leven kwam, wil dat de zaak in Nederland voor de rechter komt, omdat zowel daders als slachtoffers Nederlanders zijn. Maar hij weet bovendien dat de straffen in Spanje voor dit soort delicten aanzienlijk hoger kunnen uitvallen dan in Nederland.

27 reacties

 • Jose van Zonneveld

  2 jaar geleden
  Lever ze uit aan Spanje. Daar krijgen ze de straf die ze verdienen.
 • Mevr van de Zande

  2 jaar geleden
  Ik ben voor uitleveren. Ze hebben iets verschrikkelijks gedaan en horen een gepaste straf te krijgen in het land waar de moord heeft plaatsgevonden. Snel naar Nederland "vluchten" voor een lagere straf, getuigd niet van spijt.
 • Nelly Van Beek

  2 jaar geleden
  E goedhart, als er alleen Nederlanders bij betrokken zijn zou je kunnen bedenken dat Nederlands recht van toepassing is en dus kan berechting in NL. Dan zou voorbij kunnen worden gegaan aan het territorialiteisbeginsel, of zie ik dat verkeerd?
 • B. Noniem

  2 jaar geleden
  Ongetwijfeld zal de verdediging aanhalen dat er in een van de cafés waar ze vooraf geweest waren stiekem drugs in hun drankje is gedaan waardoor ze niet wisten wat ze deden, daardoor zou er sprake zijn van overmacht en zouden zij zelf eigenlijk ook slachtoffer zijn. In Nederland zou dit mogelijke scenario leiden tot vrijspraak en een riante schadevergoeding. Op Mallorca waarschijnlijk tot levenslange dwangarbeid in een steengroeve....
 • Pieter Paulusma

  2 jaar geleden
  Als je graag aan dit soort geweld meedoet. Kijk en accepteer dan ook de consequenties. Denk zelf maar eens als je een dierbaar familielid of vriend verliest door dit soort geweld.
 1. ‘Spaanse agenten naar Nederland vanwege gewelddadige dood Carlo (27) op Mallorca‘
  Play
  VIDEO

  ‘Spaanse agenten naar Nederland vanwege gewelddadi­ge dood Carlo (27) op Mallorca‘

  Acht Nederlanders die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de dood van een 27-jarige landgenoot een week geleden aan het strand van Palma de Mallorca, worden volgens plaatselijke media heel snel ingerekend. Spaanse agenten van de afdeling moordzaken zouden op het punt staan naar Nederland te vertrekken. Een rechtbank in Palma vaardigt volgens Última Hora woensdag arrestatiebevelen uit.