Gouverneur Andrew Cuomo tijdens zijn persconferentie over vaping en de gezondheidsproblemen ervan in New York.
Volledig scherm
Gouverneur Andrew Cuomo tijdens zijn persconferentie over vaping en de gezondheidsproblemen ervan in New York. © AP

Strengere regels New York voor e-sigaretten

De gouverneur van de staat New York gaat de verkoop van elektronische sigaretten met smaakjes aan banden leggen. De verkoop ervan is er nu verboden aan jongeren tot 18 jaar. Andrew Cuomo wil die leeftijdsgrens verhogen naar 21 jaar. 

Het is de bedoeling dat die maatregel in november ingaat. Daarmee wordt New York na Michigan de tweede Amerikaanse staat die de verkoop van e-sigaretten aan jongeren tot 21 verbiedt. 

Het consumeren van elektronische sigaretten, ook wel vaping genoemd, is volgens de gouverneur gevaarlijk. ,,Niemand kan zeggen dat vaping over een langere periode, waarbij je damp en chemicaliën tot diep in je longen inhaleert, gezond is’’, zei Cuomo vandaag tijdens een persconferentie. Hij verklaarde de politie te hebben opgedragen meer prioriteit te geven aan het controleren van de verkoop van e-sigaretten aan jongeren.

Onlangs noemde president Donald Trump vaping een groot probleem waar mogelijk zeer snel iets aan gedaan moet worden. In de VS worden honderden ademhalingsziektes toegeschreven aan het gebruik van e-sigaretten. Zes patiënten zijn overleden.

  1. Familie van ontvoerd 13-jarig jongetje werd rijk van drugssmokkel in auto’s met geheime bergruimtes
    PREMIUM
    Update

    Familie van ontvoerd 13-jarig jongetje werd rijk van drugssmok­kel in auto’s met geheime bergruim­tes

    In het Belgische Genk is de Koerdische familie van de 42 dagen lang ontvoerde 13-jarige jongen een bekende naam in het criminele milieu. De familie raakte geregeld verwikkeld in drugsonderzoeken. Vooral M.T., de oom van de ontvoerde jongen, was een zwaargewicht en zit nu een celstraf van 15 jaar uit. De familie liet drugs via containers naar de havens van Antwerpen of Rotterdam komen. De cocaïne werd versneden en vacuüm verpakt in verborgen opslagplaatsen in Genk, Hasselt en As.