Emma Gonzalez.
Volledig scherm
Emma Gonzalez. © Photo News

Studente Florida die strijd tegen wapens aanvoert meer volgers dan NRA

Twee weken geleden was de 18-jarige Emma Gonzalez een doodgewone scholier. Maar toen besloot een 19-jarige ex-student haar middelbare school binnen te lopen met een halfautomatisch wapen, het vuur te openen en 17 mensen dood te schieten. Twee dagen later beroerde Emma mensen wereldwijd met een passionele en krachtige speech

 1. Trump: ‘Het kwaad is de reden om burgers te bewapenen’
  UPDATE/met video

  Trump: ‘Het kwaad is de reden om burgers te bewapenen’

  Lange, welgemeende steunbetuigingen aan het adres van de nabestaanden na de schietpartij in Uvalde (Texas) enkele dagen geleden. Om daarna nog vuriger het Amerikaanse recht op wapenbezit te verdedigen. In Texas ging vrijdag het jaarlijkse wapenlobbycongres van de Amerikaanse National Rifle Association (NRA) van start, onder andere met een toespraak van oud-president Donald Trump en de Republikeinse senator Ted Cruz. Beiden zijn fervente voorstanders van wapenbezit, óók na het drama in Texas.
 2. Dit gebeurde er vannacht: Russen veroveren terrein in de Donbas, noodtoestand Hongarije vanwege oorlog
  Met video

  Dit gebeurde er vannacht: Russen veroveren terrein in de Donbas, noodtoe­stand Hongarije vanwege oorlog

  Het offensief van het Russische leger in de Donbas gaat onverminderd door. Russische troepen zijn vol in de aanval gegaan bij een rivier in het oosten van de Donbas-regio, waarbij ze het Oekraïense stadje Svitlodarsk hebben ingenomen. Ook enkele plaatsen in de omgeving zijn onder Russische controle gekomen. De gouverneur van Donetsk heeft claims van de pro-Russische separatisten bevestigd.