De foto ‘Hardship of Life' van fotograaf Mehmet Aslan is Photo of the Year van de Siena International Photo Awards 2021.
Volledig scherm
De foto ‘Hardship of Life' van fotograaf Mehmet Aslan is Photo of the Year van de Siena International Photo Awards 2021. © Mehmet Aslan

Syrische vader en zoon van iconische foto krijgen visum om in Italië behandeld te worden

Het is een indrukwekkende foto, die niet alleen het leven van de fotograaf voorgoed heeft veranderd maar ook de levens van de mensen die hij heeft vereeuwigd. Munzir en Mustafa El Nezzel, vader en zoon die allebei een of beide benen zijn kwijtgeraakt door de langdurige oorlog in Syrië, hebben namelijk een visum gekregen om in Italië behandeld te worden.

  1. Moord in hotel én een brute marteling in Kopenhagen: 
Deense politie opent klopjacht op Nederlander (24)

    Moord in hotel én een brute marteling in Kopenhagen: Deense politie opent klopjacht op Nederlan­der (24)

    De Deense politie is een internationale zoekactie begonnen naar een 24-jarige Nederlander die verdacht wordt van betrokkenheid bij een moord én een brute marteling in het centrum van Kopenhagen. Dat bevestigt de Deense politie tegen deze site. De politie spreekt in beide zaken van een ‘zeer brute aanval’. ,,Daarom starten we een intensief onderzoek om de verdachte achter de tralies te krijgen.”