De Mercer Street die vorige week werd aangevallen door een drone.
Volledig scherm
De Mercer Street die vorige week werd aangevallen door een drone. © EPA

Tanker gekaapt in Golf van Oman, Britse marine: ‘Kapers hebben schip verlaten’

UpdateIn de Golf van Oman, voor de kust van de Verenigde Arabische Emiraten, is gisteravond een tanker gekaapt. Het gaat om de Asphalt Princess, dat vaart onder Panamese vlag. Dat heeft Oman bevestigd. Eerder al meldde agentschap UKMTO van de Britse marine dat er mogelijk sprake was van een kaping. De kapers zouden het betreffende schip inmiddels verlaten hebben. 

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.