De Mercer Street die vorige week werd aangevallen door een drone.
Volledig scherm
De Mercer Street die vorige week werd aangevallen door een drone. © EPA

Tanker gekaapt in Golf van Oman, Britse marine: ‘Kapers hebben schip verlaten’

UpdateIn de Golf van Oman, voor de kust van de Verenigde Arabische Emiraten, is gisteravond een tanker gekaapt. Het gaat om de Asphalt Princess, dat vaart onder Panamese vlag. Dat heeft Oman bevestigd. Eerder al meldde agentschap UKMTO van de Britse marine dat er mogelijk sprake was van een kaping. De kapers zouden het betreffende schip inmiddels verlaten hebben. 

 1. Iran entert Britse olietanker in Straat van Hormuz
  Play
  Update/video

  Iran entert Britse olietanker in Straat van Hormuz

  Iran heeft een Britse olietanker geconfisqueerd die door de Straat van Hormuz voer. De Britse olietanker Stena Impero werd vanmiddag geënterd door leden van de Iraanse Revoltionaire Garde. Een klein uur later leek de tanker Mesdar aan de beurt. Ook dat schip maakte een scherpe koerswijziging, volgens de Britse regering omdat het gekaapt werd. Later mocht de Mesdar zijn aanvankelijke koers toch weer vervolgen. De onduidelijkheid en reacties van de regeringen tekenen de opgelopen spanningen in de voor olie zo belangrijke regio.
 2. Grootste drugsbaron Colombia opgepakt: ‘Alleen te vergelijken met val van Pablo Escobar’

  Grootste drugsbaron Colombia opgepakt: ‘Alleen te vergelij­ken met val van Pablo Escobar’

  De politie en het leger van Colombia hebben zaterdag tijdens een gezamenlijke operatie de leider van de beruchte drugsbende Clan del Golfo opgepakt. Het land had een beloning van drie miljard pesos (ruim 680.000 euro) op het hoofd van Dairo Antonio Usuga (50), ook bekend als Otoniel, gezet. ,,Deze klap aan de drugshandel is alleen te vergelijken met de val van Pablo Escobar in de jaren negentig”, aldus de Colombiaanse president Ivan Duque.