Volledig scherm
© EPA

Tientallen gewonden door zware turbulentie op vlucht naar New York

Zo'n 30 inzittenden van een toestel van luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines zijn zaterdag gewond geraakt toen er zich zware turbulentie voordeed bij het naderen van New York. Volgens een woordvoerder van de John F. Kennedy-luchthaven in New York zijn de gewonden naar ziekenhuizen gebracht. Geen van hen verkeert in levensgevaar.

De Boeing 777, die uit Istanboel kwam, had 326 passagiers en 21 bemanningsleden aan boord. De turbulentie deed zich voor bij het aanvliegen boven New England, de regio in het noordoosten van de VS, zo'n 45 minuten voor de landing zou worden ingezet. De landing zelf bleef zonder incidenten.

De meeste gewonden moesten worden behandeld voor kneuzingen en snijwonden. Eén passagier brak zijn been. Het vliegpersoneel riep de noodtoestand uit toen het toestel nog in de lucht was, waarna diverse ambulances zich naar de landingsbaan begaven.

Het was al het tweede incident zaterdag, rond de New Yorkse luchthavens. Eerder op de dag sloot Newark Airport tijdelijk de landingsbaan nadat een toestel van Montreal naar Fort Lauderdale een noodlanding moest maken vanwege rook in het vrachtruim.