Tijger in dierentuin New York test positief op coronavirus

Een tijger in de dierentuin in New York is positief getest op het coronavirus. Dat maakte de Wildlife Conservation Society zondag bekend. Het is de eerste keer dat bij een dier in de Verenigde Staten het coronavirus is aangetroffen. 

De vierjarige vrouwelijke Maleise tijger, genaamd Nadia, ontwikkelde een droge hoest en had een verminderde eetlust. Ze werd uit voorzorg getest. Haar zus Azul, twee Amoertijgers en drie Afrikaanse leeuwen in de Bronx Zoo vertonen eveneens symptomen van het virus. Alle beesten maken het volgens de dierentuin prima. De dieren zijn waarschijnlijk besmet geraakt door een verzorger die het virus bij zich droeg, maar nog geen symptomen vertoonde. De dierentuin is sinds 16 maart tijdelijk gesloten.

Eerder raakten al twee honden en een kat in Hongkong besmet met het coronavirus. Ook testte een kat in België positief. De ziekte werd in alle gevallen door een mens overgedragen. Er zijn nog geen gevallen bekend van huisdieren die de ziekte op mensen overbrengen.

Huisdier binnenhouden bij besmetting baasje

Als een baasje besmet raakt met het coronavirus, wordt gevraagd om huisdieren binnen te houden en het contact tussen baasje en dier tot een minimum te beperken. In het geval dat het baasje naar het ziekenhuis moet, kan een medebewoner of naaste kennis de zorg van het dier overnemen. Tot dusverre lijken de dieren een besmetting zonder symptomen of een niet-dodelijke variant van de ziekte te ontwikkelen. 

Volledig scherm
© AP
Nadia, de vierjarige Maleise tijger uit de Bronx Zoo
Volledig scherm
Nadia, de vierjarige Maleise tijger uit de Bronx Zoo © VIA REUTERS
  1. Italianen dragen hun mondkapjes in stijl (en dat mag wat kosten)
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    Italianen dragen hun mondkapjes in stijl (en dat mag wat kosten)

    Het eerste ‘post-lockdown’ weekend zit erop. Italianen zijn in groten getale de straat op gegaan. Op wat incidenten na is het redelijk rustig verlopen. Zeker hier in Rome houden mensen afstand en dragen ze een mondkapje. Er wordt in Italië altijd overal over gediscussieerd, vooral over eten, maar de mascherina staat niet ter discussie. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Lees hier alle eerdere afleveringen terug.