Volledig scherm
Een toestel van budgetmaatschappij Ryanair is door de Fransen in beslag genomen © AP

Toestel Ryanair in beslag genomen om conflict over Franse subsidie

De Franse autoriteiten hebben op het vliegveld van Bordeaux een vliegtuig van budgetmaatschappij Ryanair in beslag genomen. Het toestel stond gisterenavond op het punt met 149 passagiers aan boord naar Londen te vertrekken.

De burgerluchtvaartautoriteit zegt te betreuren dat het vliegtuig als ‘laatste redmiddel’ aan de grond moest worden gehouden. De maatregel is het gevolg van een conflict over subsidie die het Ierse luchtvaartbedrijf had ontvangen en die later onrechtmatig bleek te zijn.

Ryanair zou herhaaldelijk zijn gesommeerd het geld terug te betalen.
De luchtvaartmaatschappij heeft nog niet gereageerd op de inbeslagname van het vliegtuig. De gedupeerde passagiers liepen forse vertraging op. Ze konden vijf uur later alsnog naar de Britse hoofdstad vliegen.

  1. Inheemse vrouwen spannen rechtszaak aan vanwege gedwongen sterilisatie in Canada

    Inheemse vrouwen spannen rechtszaak aan vanwege gedwongen sterilisa­tie in Canada

    In Canada worden inheemse vrouwen tot op de dag van vandaag gedwongen tot sterilisatie. Een zestigtal vrouwen uit de provincie Saskatchewan dagen de lokale gezondheidsautoriteiten voor de rechter omdat ze onder dwang onvruchtbaar gemaakt werden. Er zouden echter in het hele land dergelijke gevallen zijn. Amnesty International wil dat de Verenigde Naties druk zetten op Canada om een einde te maken aan de onethische praktijken.