De automobilist die tegen de vrachtwagen botste kwam om, net als de Nederlandse bestuurder van de truck die uitstapte om hulp te verlenen.
Volledig scherm
De automobilist die tegen de vrachtwagen botste kwam om, net als de Nederlandse bestuurder van de truck die uitstapte om hulp te verlenen. © AP

Trucker Marinus (58) wil helpen na crash en wordt doodgereden: ‘We zijn er kapot van’

UPDATEBij een ernstige crash langs de Duitse A2 bij Castrop-Rauxel, vlakbij Dortmund, is gisteravond een Nederlandse vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen. Het gaat om de 58-jarige Marinus uit Rotterdam, bevestigt zijn werkgever tegenover deze site. De Nederlander kwam om het leven toen hij uitstapte om hulp te verlenen nadat een auto tegen zijn truck was geknald. Hij werd geschept door een andere auto en overleed ter plekke.

  1. Terwijl feestende toeristen coronaregels overtreden, vrezen Spanjaarden nieuwe uitbraak virus

    Terwijl feestende toeristen coronare­gels overtreden, vrezen Spanjaar­den nieuwe uitbraak virus

    Dronken toeristen die zonder mondkapjes rondlopen en zich misdragen in Spaanse vakantieresorts doen de vrees voor nieuwe uitbraken oplaaien. De autoriteiten claimen dat het om geïsoleerde incidenten gaat, waarvan enkele video’s viral zijn gegaan. Maar de lokale bevolking die een zware lockdown heeft moeten trotseren om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, huivert bij de gedachte dat alle offers mogelijk voor niets zijn geweest.