De Amerikaanse president Donald Trump (links) en de Britse premier Boris Johnson tijdens een ontmoeting in Londen in december vorig jaar.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump (links) en de Britse premier Boris Johnson tijdens een ontmoeting in Londen in december vorig jaar. © EPA

Trump en Johnson praten over beveiligen communicatienetwerk

De Britse premier Boris Johnson en de Amerikaanse president Donald Trump hebben gesproken over het beveiligen van communicatienetwerken. Het Witte Huis meldt dat de leiders het hebben gehad over het samenwerken in de telecombeveiliging.

Het Verenigd Koninkrijk neemt waarschijnlijk nog deze maand een beslissing over het gebruik van Huawei-technologie voor het 5G-netwerk. Washington is bang dat een keuze voor de Chinese telecomreus een risico vormt voor geheime informatie van de Britten. De VS denkt dat Huawei door China wordt gebruikt om te spioneren en maakt daarom zelf geen gebruik van de kennis en apparatuur van het Chinese bedrijf. Huawei ontkent dat het zich bezighoudt met spionage. 

De verkoop van telefoons van het Chinese merk is in veel landen ook aan banden gelegd. Het Verenigd Koninkrijk geeft Huawei waarschijnlijk wel een rol in het opzetten van het 5G-netwerk. Daarmee slaan ze het Amerikaanse advies om dat niet te doen, in de wind.

 1. Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia
  PREMIUM
  Dagboek Italië

  Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia

  Italiaanse kinderen mogen toch niet buitenspelen, het is zuur maar ze moeten nog even doorbijten. Nu de nieuwe besmettingen blijven dalen is het zaak nog even vol te houden, zei premier Conte woensdagavond. ‘Anders is het allemaal voor niks geweest’. Ondertussen duikt er ook een andere, bijna, onzichtbare vijand op. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.
 2. Nederlands lid ‘Pink Panther-bende’ voor de rechter wegens roofmoord en juwelendiefstallen

  Nederlands lid ‘Pink Pan­ther-ben­de’ voor de rechter wegens roofmoord en juwelen­dief­stal­len

  Tien jaar na de gewelddadige dood van een oud-burgemeester in Zwitserland heeft justitie het onderzoek afgerond en drie verdachten aangeklaagd. Het gaat om een 40-jarige Nederlander en twee Serviërs. Ze worden beschuldigd van moord en diefstal met geweld en zouden deel uitmaken van de ‘Pink Panthers’, een criminele organisatie die in heel Europa toesloeg, melden Zwitserse media.