Volledig scherm
Robert O'Brien. © EPA

Trump heeft grote verwachtingen van nieuwe veiligheidsadviseur

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een nieuwe nationale veiligheidsadviseur aangewezen. Robert O'Brien wordt onder Trump de vierde persoon op die post. ‘Hij gaat het geweldig doen’, aldus de president.

De eerste nationale veiligheidsadviseur van Trump, Mike Flynn, hield het slechts 24 dagen vol. Hij stapte op vanwege beschuldigingen dat hij had gelogen over zijn contacten met de Russen. Daarna volgden Herbert McMaster en John Bolton.

Die laatste adviseur, die bekendstaat als een havik, verloor eerder deze maand zijn baan. Trump zei het vaak met hem oneens te zijn geweest. ,,Ik was het samen met velen in de regering sterk oneens met veel van zijn suggesties, en daarom heb ik hem om zijn ontslag gevraagd’’, liet Trump weten.

De president liet op Twitter blijken hoge verwachtingen te hebben van O'Brien. ,,Hij is momenteel de erg succesvolle speciale presidentiële gezant voor gijzelingszaken op het ministerie van Buitenlandse Zaken.” O'Brien speelde in die hoedanigheid een coördinerende rol bij gijzelingskwesties in het buitenland.

  1. ‘Ouders sturen huurmoordenaar af op eigen adoptiezoontje (11) voor verzekeringsgeld’

    ‘Ouders sturen huurmoorde­naar af op eigen adoptie­zoon­tje (11) voor verzeke­rings­geld’

    Een in Londen woonachtig echtpaar wordt verdacht van betrokkenheid bij de brute moord op hun eigen adoptiezoontje. De 30-jarige Kaval Raijada en zijn echtgenote Arti Dhir (55) zouden in India een huurmoordenaar op het kind hebben afgestuurd, zodat ze een flinke som verzekeringsgeld konden claimen. De Indiase overheid is woest en zet alles op alles om het echtpaar, dat in Engeland op vrije voeten is, uitgeleverd te krijgen.