President Donald Trump.
Volledig scherm
President Donald Trump. © AP

Trump wil nu muur van staal in plaats van beton

De Amerikaanse president Donald Trump heeft opnieuw gedreigd de nationale noodtoestand uit te roepen om de bouw van de muur op de grens met Mexico buiten het parlement om te regelen. Nieuw is dat hij nu staal wil gebruiken voor zijn prestigeproject in plaats van beton. ,,Het moet een grens van staal worden. Dat levert meer sterkte op”, aldus Trump.

Een stalen afscheiding valt minder op dan een betonmuur en is bovendien stabieler, meent de president. ,,Er zal een eind gemaakt worden aan 99 procent van de illegale grensoverschrijdingen”, schreef Trump op Twitter.

Zijn stafchef Mick Mulvaney lichtte toe dat afzien van het gebruik van beton een tegemoetkoming aan de Democraten is. Zij vinden een grensmuur ‘denken van gisteren’ en weigeren daarvoor 5,6 miljard te reserveren in het nieuwe begrotingsvoorstel. Dat verandert niet door een wand van stalen latten te plaatsen.

  1. 57 agenten stappen op om schorsing collega’s die 75-jarige man duwden
    Protesten VS

    57 agenten stappen op om schorsing collega’s die 75-jarige man duwden

    Alle 57 leden van een tactische politie-eenheid in Buffalo in de staat New York zijn bij de eenheid opgestapt uit protest tegen de schorsing van twee collega’s. Justitie in de VS kondigde vrijdag een strafrechtelijk onderzoek aan naar de beide agenten omdat die een 75-jarige demonstrant omverduwden tijdens een demonstratie tegen politiegeweld en racisme. De betoger raakte gewond en werd naar een ziekenhuis gebracht.