Brandweerlieden dragen een van de slachtoffers weg op een brancard.
Volledig scherm
Brandweerlieden dragen een van de slachtoffers weg op een brancard. © REUTERS

Tweede dode gevonden onder puin ingestorte flat in Spaanse badplaats

UpdateHulpverleners hebben donderdagavond een tweede lichaam gevonden onder het puin van een ingestort appartementencomplex in de Spaanse badplaats Peñíscola, 140 kilometer ten noordoosten van Valencia. Het gaat om een vrouw die levenloos onder het puin vandaan werd gehaald. Er wordt niemand meer vermist.

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
 2. TERUGLEZEN | 2853 nieuwe besmettingen, evenementensector opnieuw de straat op
  CORONAVIRUS

  TERUGLEZEN | 2853 nieuwe besmettin­gen, evenemen­ten­sec­tor opnieuw de straat op

  De coronavaccins beschermen even goed tegen ziekenhuis- en ic-opnames na besmetting met de deltavariant van het virus als na besmetting met de Alfa-variant, stelt het RIVM op basis van onderzoek met Nederlandse vaccinatie- en ziekenhuiscijfers. Het instituut heeft verder afgelopen etmaal 2853 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat zijn er flink meer dan vorige week vrijdag, toen 2211 nieuwe besmettingen werden geregistreerd. De evenementensector gaat onder de noemer Unmute Us op 11 september opnieuw de straat op om te demonstreren in verschillende steden. Lees hieronder ons liveblog terug. Het nieuwe liveblog treft u hier.