De 45-jarige Dorsey is een van de oprichters van Twitter en was van 2006 tot en met 2008 al eens topman.
Volledig scherm
De 45-jarige Dorsey is een van de oprichters van Twitter en was van 2006 tot en met 2008 al eens topman. © REUTERS

Twitter-topman Jack Dorsey stapt op, opvolger al gevonden

Twitter-topman Jack Dorsey (45) maakt bekend dat hij vandaag opstapt als CEO bij de berichtendienst. ,,Na bijna 16 jaar een rol binnen het bedrijf in te vullen, wordt het eindelijk tijd voor mij om te vertrekken”, zei Dorsey in een verklaring. 

 1. Xi tegen Poetin: ‘Er komt verandering zoals we in geen 100 jaar tijd hebben gezien’
  china/rusland

  Xi tegen Poetin: ‘Er komt verande­ring zoals we in geen 100 jaar tijd hebben gezien’

  De Chinese president Xi Jinping heeft na een ‘constructief’ driedaags bezoek aan Moskou afscheid genomen van ‘zijn vriend’ en ambtgenoot Vladimir Poetin. ,,Er komt verandering zoals we in geen 100 jaar tijd hebben gezien, en wij drijven die samen aan”, zei hij bij zijn vertrek. Het is volgens verscheidene media een boodschap niet alleen voor zijn gastheer Poetin, maar ook aan het Westen.
 2. Zeker vijf doden bij zware winterstormen in Californië

  Zeker vijf doden bij zware winterstor­men in Californië

  Zware winterstormen in het noorden van de Amerikaanse staat Californië hebben zeker vijf mensenlevens geëist. De stad San Francisco meldde woensdag dat twee mensen bezweken zijn aan verwondingen die ze door het extreme weer hebben opgelopen. In Oakland werd een dakloze man aangetroffen in zijn tent, die was geraakt door een omgevallen boom, schreef de San Francisco Chronicle, de twee andere doden vielen in de county’s Contra Costa en Portola Valley.