Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Vakantiegangers in de file op Europese wegen

Vakantiegangers staan op diverse plekken in Europa in de file. Volgens de ANWB is het vooral in het zuiden van Duitsland, Frankrijk en Italië druk. De wachttijd bij de Gotthardtunnel is meer dan een uur.

,,De drukte komt zoals verwacht goed op gang. Het is nog geen zwarte zaterdag, maar het is alweer drukker dan vorige week”, aldus de ANWB. In Nederland is geen sprake van vakantiefiles, de files die er staan worden vooral veroorzaakt door ongelukken of werkzaamheden.

Voor de laatste regio in Nederland, Midden-Nederland, is gisteren de zomervakantie begonnen. In twee andere regio's hebben de scholen de deuren al eerder gesloten voor de vakantie.

  1. Bolsonaro: ‘Bosbranden komen in de hele wereld voor’
    Crisis Amazone

    Bolsonaro: ‘Bosbranden komen in de hele wereld voor’

    De Braziliaanse regering gaat militairen inzetten bij de bestrijding van de branden in de Amazone. President Jair Bolsonaro heeft vrijdagmiddag een decreet uitgevaardigd dat dat mogelijk maakt. In een tv-toespraak lichtte hij dat ’s avonds toe. Daarin zei hij ook dat ‘bosbranden in de hele wereld voorkomen en geen reden kunnen zijn voor internationale sancties’. Ook benadrukte hij de noodzaak van ‘economische dynamiek’ in de Amazone.