De watervallen bij het Finse Imatra zijn een toeristische attractie.
Volledig scherm
PREMIUM
De watervallen bij het Finse Imatra zijn een toeristische attractie. © AFP

Vakantievierende Russen zijn doorn in het oog van meerdere EU-lidstaten

Russen die vakantievieren in West-Europa zijn door de oorlog in Oekraïne een doorn in het oog van meerdere EU-lidstaten. Estland, Letland, Finland en Tsjechië roepen de Europese Unie op geen (toeristen)visa meer te verstrekken aan Russische staatsburgers. Kunnen Russen nog toeristen zijn?

 1. Nederland schrikt van plotse diplomatieke breuk met Nicaragua: ‘Dit is uitzonderlijk en ongebruikelijk’
  met video
  3

  Nederland schrikt van plotse diplomatie­ke breuk met Nicaragua: ‘Dit is uitzonder­lijk en ongebruike­lijk’

  Nicaragua verbreekt de diplomatieke banden met Nederland per direct. De dictator van het Centraal-Amerikaanse land, Daniel Ortega, noemt Nederland ‘menselijke misère’ en stelt dat Den Haag zich ‘herhaaldelijk bemoeizuchtig, interventionistisch en neokoloniaal’ heeft opgesteld. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken betreurt de situatie. ,,Het verbreken van diplomatieke banden is een uitzonderlijke stap en hoogst ongebruikelijk. Het is ook niet de wens van Nederland”, laat een woordvoerder weten.
 2. LIVE | Kerncentrale Zaporizja losgekoppeld van stroomnet, Rusland vergroot leger tot ruim 1 miljoen militairen
  Oorlog Oekraïne

  LIVE | Kerncentra­le Zaporizja losgekop­peld van stroomnet, Rusland vergroot leger tot ruim 1 miljoen militairen

  De door de Russen bezette kerncentrale van Zaporizja in het zuidoosten van Oekraïne is compleet losgekoppeld van het stroomnet. Volgens exploitant Energoatom werd de laatste nog werkende hoogspanningslijn door brand beschadigd. Het Russische staatspersbureau RIA meldt dat de beveiligingssystemen van de kerncentrale zijn geactiveerd na een stroomstoring. Blijf hieronder op de hoogte van de ontwikkelingen in Oekraïne via ons liveblog.