Paus Fransiscus (16 jun 2021,Tiziana Fabi / AFP)
Volledig scherm
Paus Fransiscus (16 jun 2021,Tiziana Fabi / AFP) © AFP

Vaticaan niet blij met wet tegen haatzaaien en homofobie: ‘damt vrijheid van meningsuiting in’

Het Vaticaan heeft een formele klacht ingediend bij Italië vanwege een wetsvoorstel dat onder meer homofobe uitspraken strafbaar stelt. Deze zogenoemde ‘Zan-wet’ zou de vrijheid van katholieken inperken. Het voorstel wordt op dit moment behandeld in het Italiaanse parlement.

 1. Lawine op een na hoogste berg ter wereld: Rick (68) overlijdt tijdens klim voor goede doel

  Lawine op een na hoogste berg ter wereld: Rick (68) overlijdt tijdens klim voor goede doel

  Een in Schotland bekende bergbeklimmer is afgelopen weekend om het leven gekomen tijdens een gevaarlijke beklimming van de K2, na de Mount Everest de hoogste bergtop ter wereld. De 8611 meter hoge bergtop op de Pakistaans-Chinese grens staat te boek als een van ‘s wereld moeilijkste beklimmingen. De 68-jarige Rick Allen uit Aberdeen raakte bedolven onder een lawine en overleed ter plaatse. Zijn lichaam is gisteren geborgen.
 2. Palestijnen slaags met Israëlisch leger na begrafenis doodgeschoten 11-jarige jongen
  update

  Palestij­nen slaags met Israëlisch leger na begrafenis doodgescho­ten 11-jarige jongen

  De begrafenis van een 11-jarige Palestijnse jongen, die door het Israëlische leger werd doodgeschoten, is uitgelopen op rellen. Demonstranten raakten slaags met de militairen. Eén Palestijn raakte zwaargewond. Het Israëlische leger is een onderzoek gestart naar de dood van de jongen. Die werd woensdag op de Westelijke Jordaanoever in zijn borst geschoten, toen hij met zijn vader in de auto zat.