Volledig scherm
De arrestatie van Zambrano wordt bekendgemaakt tijdens een persconferentie. © AP

Venezolaans oppositielid Zambrano gearresteerd door inlichtingendienst

Edgar Zambrano, lid van de Venezolaanse Nationale Vergadering en rechterhand van de zelfbenoemde interim-president Juan Guaidó, is door de inlichtingendienst van president Nicolas Maduro gearresteerd. Dat zegt oppositieleider Guaidó, die in een machtsstrijd verwikkeld is met Maduro.

Zambrano twitterde dat hij in zijn auto werd omsingeld door agenten van de inlichtingendienst SEBIN, die weigerden hem uit zijn auto te laten stappen. Vervolgens werd hij naar eigen zeggen naar het SEBIN-hoofdkantoor in Caracas gesleept. Het is de eerste arrestatie sinds de poging van Guaidó vorige week om een militaire opstand uit te lokken en president Maduro ten val te brengen.

De Grondwetgevende Vergadering van het land ontnam een zestal politici, onder wie Zambrano, dinsdag hun immuniteit om ze te kunnen vervolgen. ,,Een van de belangrijkste samenzweerders van de coup is net gearresteerd", zei Diosdado Cabello, voorzitter van de Constituent Assembly, op de staatstelevisie.

  1. Nederlandse Cuba-fan bestolen van ruim 1000 euro in legendarisch hotel

    Nederland­se Cuba-fan bestolen van ruim 1000 euro in legenda­risch hotel

    Zijn beslissing om nu eens niet bij particulieren te overnachten maar in het prestigieuze Hotel Nacional de Cuba, is Govert van der Linden (60) uit Amsterdam wel heel duur komen te staan. Uit de kluis in zijn hotelkamer in het centrum van Havana verdween minstens 1000 euro van zijn vakantiebudget. ,,Ik wil de locals graag helpen, ook financieel, maar dan wel op eigen initiatief’’, verzucht de onfortuinlijke vakantieganger.