Herdenkingsplek voor Dean op Neeltje Jans.
Volledig scherm
Herdenkingsplek voor Dean op Neeltje Jans. © Sandra Schimmelpennink

Verdachte Dave De K. wordt in België vervolgd voor zijn rol rond de dood van Dean

Dave De K., de 34-jarige hoofdverdachte in de zaak rond de dood van de 4-jarige kleuter Dean, zal in België worden vervolgd. Dat hebben het Nederlandse Openbaar Ministerie en justitie bekendgemaakt na overleg met België. De K. werd in Meerkerk gearresteerd. Het lichaam van Dean werd eveneens op Nederlands grondgebied aangetroffen, maandagavond op Neeltje Jans.

 1. Climax in Antwerpse drugsoorlog: hoofdrechercheur opgepakt voor lekken aan criminelen

  Climax in Antwerpse drugsoor­log: hoofdre­cher­cheur opgepakt voor lekken aan criminelen

  Een 43-jarige hoofdrechercheur van de Belgische politie is opgepakt op verdenking van het lekken van vertrouwelijke informatie aan drugscriminelen. De man is na ondervraging vrijgelaten, maar voorlopig op non-actief geplaatst. De rechercheur van Marokkaanse afkomst kent het Antwerpse drugsmilieu als geen ander, maar dat bezorgt hem niet veel vijanden. Geruchten over lekken van info aan bevriende criminelen, doen al langer binnen het politieteam de ronde.
  Antwerpen
 2. ‘Ontvoerder van Dean (4) ging door het lint omdat vriendin zich niet snel genoeg aankleedde’
  PREMIUM
  reconstructie

  ‘Ontvoerder van Dean (4) ging door het lint omdat vriendin zich niet snel genoeg aankleedde’

  Drie dagen vol leugens en misleidingen. Dat is wat de moeder en familie van de 4-jarige Dean moesten doorstaan voor ze maandagavond het slechte nieuws te horen kregen. Het levenloze lichaam van het jongetje werd gevonden op een desolaat eiland in Zeeland, op aanwijzen van Dave De K. De autopsie moet nu antwoord geven op de belangrijkste vraag: wanneer en hoe kwam Dean om het leven?