Volledig scherm
Een aantal van de Nicoles uit de besloten Facebookgroep in Calgary. © Nicolette Riley

Verliefde Carlos zoekt Nederlandse Nicole en mailt 246 naamgenoten in Calgary

Nadat Carlos Zetina, een student aan de universiteit van Calgary, tijdens een avondje stappen een leuk gesprek had met de Nederlandse Nicole, wilde hij haar een dag later een sms’je sturen. Toen bleek dat hij het verkeerde nummer had, besloot hij alle vrouwen met ongeveer dezelfde naam op de universiteit een mail te sturen. Tientallen Nicoles kwamen zo samen en besloten Carlos te helpen.

,,We ontmoetten elkaar donderdag in het campuscafé en hadden een behoorlijk interessante conversatie”, vertelt de jongeman in verschillende Engelstalige media. ,,Ze gaf me haar nummer, maar ik denk dat ze me per ongeluk het verkeerde gaf, want toen ik haar een dag later een berichtje stuurde, sms'te iemand anders me terug dat zij het niet was.”

Carlos gaf niet op en bekeek alle e-mailadressen uit het online adresboek van de universiteit. Hij schreef alle Nicoles - of vrouwen met een naam die daarop leek, zoals Nicolette en Nikki - dezelfde e-mail met als onderwerpregel 'Ik ontmoette je gisteravond en je gaf me een verkeerd nummer'. 

'Hoi, dit is een massabericht aan alle Nicoles. Als je niet aan de volgende beschrijving voldoet, negeer dit dan. En als je gewoon niet met me wil praten, dan is dat ook OK', schreef hij aan 246 vrouwen, variërend van studenten tot hoogleraren. 'Als je Nicole heet, uit Holland komt en vindt dat Nietzsche deprimerend is, stuur me dan een berichtje.' 

'Ik ben Carlos trouwens, de kerel die jou en je vriendin gisteren heeft thuisgebracht', besloot hij. 

Facebookgroep

Zijn e-mail had niet meteen het gewenste effect, maar wist wel de Nicoles van de universiteit te verenigen. Carlos had hun namen namelijk niet in de BCC-regel van de mail gezet, waardoor alle vrouwen hun mailadressen konden zien. Ze begonnen elkaar berichten te sturen. 

'Dat is een epische manier om je schooljaar te starten', schreef er één. Een ander stelde voor een besloten Facebookgroep aan te maken genaamd ‘Nicole From Last Night’. En weer een ander stuurde Carlos een bericht waarin ze hem vertelde over de Facebookgroep en dat alle Nicoles hem zouden helpen om de juiste vrouw te vinden.

,,Ik vond het grappig”, aldus de eerstejaarsstudent. ,,Sommige Nicoles begonnen me te sms’en en deden zich voor de grap als haar voor. Maar ik had niet gedacht dat het zo'n ding zou worden."

nickie (nicole) on Twitter

to everyone who keeps trying to join our Facebook page: what's your name? there's only one right answer. #nicolefromlastnight

Feestje

Tachtig Nicoles werden lid van de afgeschermde groep op Facebook en besloten zelfs af te spreken in een restaurant. ,,Van heel vreemd werd het heel erg leuk", zegt Nicole Macmillan. "Iemand had gezegd dan maar een Nicole-feestje te organiseren en dat gebeurde.

En Nicolette Riley zegt: ,,Toen de e-mails begonnen binnen te lopen, was ik erg opgetogen en voelde ik me meteen minder alleen op de campus. En nu zijn we een groep. Geweldig.” De Nicoles willen nu regelmatig bijeenkomen.

Lees door onder de tweet.

sarah jurassic park on Twitter

Some dude emailed every Nicole at U of C to try to find the girl he met last night and instead they formed a girl gang and I am legit DYING @ucalgary #nicolefromlastnight

Date

De Nicole waarnaar de student op zoek was, kreeg het berichtje echter niet onder ogen. De Nederlandse uitwisselingsstudente had nog geen mailadres van de universiteit toegewezen gekregen. Uiteindelijk vernam ze via sociale media dat Carlos naar haar op zoek was en ze meldde zich aan bij de Facebookgroep met haar naamgenoten.

In een berichtje schrijft ze dat zij de uitwisselingsstudente is die Nietzsche maar deprimerend vindt. Ze dankt de andere Nicoles voor het verspreiden van het 'mooie bericht' van Carlos. Ze had hem per ongeluk een oud nummer gegeven. 

Inmiddels heeft ze contact gehad met de student die zo naar haar op zoek was. Ze zijn van plan volgende week af te spreken. En aan de andere Nicoles schreef de Nederlandse studente: 'Hoop jullie allemaal in de toekomst eens te ontmoeten'.

Anis Robert Heydari on Twitter

He went through all that to find this girl named Nicole I guess." I mean, we've all been through a reply-all email saga or two but this really takes the cake. My latest @CBCCalgary video after meeting more than a dozen of the #nicolefromlastnight crew. https://t.co/Dx8QIQiINC