Volledig scherm
© AP

Veroorzaker ongeval met 13 doden zat te sms'en

De automobilist die woensdag het dodelijke ongeluk veroorzaakte in de Amerikaanse staat Texas, zat achter het stuur te sms'en. Dat zegt getuige Jody Kuchler tegen persbureau AP.

Bij het ongeluk vielen dertien doden. Het waren leden van de First Baptist-kerk in New Braunfels in leeftijd variërend van 67 tot 87. Hun chauffeur Murray William Barrett (67) bestuurde de minibus. Slechts één inzittende, een 64-jarige vrouw, is levend uit het busje gekomen. Automobilist Dillon Young raakte zelf zwaargewond.

Getuige Kuchler (55) en zijn vriendin reden huiswaarts en reden op de heuvelachtige weg zeker 15 minuten net achter de automobilist. De twee zagen hoe Dillon Young meermaals van zijn rijbaan afweek en tegenliggers in gevaar bracht. Kuchlers vriendin filmde de witte pick-uptruck.

Het koppel belde onderweg de politie over het gevaarlijke rijgedrag van hun voorligger. Kuchler vroeg de agenten om in te grijpen, maar dat gebeurde niet. De getuigen zagen het zware ongeluk gebeuren en probeerden eerste hulp te bieden. Kuchler liep ook op Dillon Young af, die bij bewustzijn was. ,,Het spijt me, ik zat te sms'en'', zou Dillon Young hebben verklaard aan de getuige.

Texas is een van de weinige Amerikaanse staten waar sms'en achter het stuur niet verboden is.