Volledig scherm
© Safe Haven Pet Sanctuary Facebook

Vertederend dankwoord asiel: Terry (75) doet elke dag een dutje met de katjes

Nee, vrijwilliger Terry staat écht niet elke dag op de stoep van het lokale dierenasiel om er gewoon wat dutjes te doen. Toch dommelt de 75-jarige geregeld in, met zijn harige vriendjes aan zijn zijde. Een post van het asiel om hun lieve helper in de bloemetjes te zetten, gaat viraal.

Op een dag stond de 75-jarige Terry Lauerman aan de deur van dierenasiel Safe Haven Pet Sanctuary in Green Bay. Hij stelde zich voor en zei dat hij graag katten borstelt. Sindsdien komt hij dagelijks om al borstelend het asiel van dienst te zijn. Want alle beetjes helpen. 

De katten zien hem graag komen. Zij vlijen zich meteen neer op zijn schoot. Maar Terry valt dus vaak ook regelmatig in slaap tijdens de borstelsessies. Het asiel maalt er niet om. Iedereen is fan van de schattige schone slaper. ,,We zijn zo dankbaar voor een mens als Terry. Hij is echt een geweldige vrijwilliger”, klinkt het.

Echt elke dag komt Terry naar het kooienvrije asiel, dat zich inzet voor gehandicapte en oudere katten die in andere asielen geëuthanaseerd zouden worden. ,,Hij begint er met volle moed aan, om dan na een uurtje in slaap te vallen. Dan wordt hij wakker en wisselt hij van kat”, grinnikt uitbaatster Elizabeth Feldhausen. En de katten, die dutten vrolijk mee. Zelfs de bangste katjes ontdooien helemaal als ze bij hem zijn.

Doneren

Na de dankbare post van het personeel op Facebook blijkt dat niet alleen zij verliefd zijn op 'hun' Terry. Het gevolg is mogelijk nog vertederender. Nadat Elisabeth Terry vertelde dat hij beroemd was op het internet, reageerde hij eerst geschokt. En toen besefte hij: ,,Als al die mensen nu een beetje geld doneren om de katjes te helpen, dan maakt dat zo’n verschil!?” 

Met succes. De donaties stromen binnen. Of Terry nu een eigen Facebookpagina of Instagramaccount zal maken waar iedereen zijn slaperige avonturen kan volgen? ,,Ik heb het al moeilijk genoeg met e-mails”, lacht hij.