Krimml, met in de verte het Alpengebied.
Volledig scherm
Krimml, met in de verte het Alpengebied. © Archief

Vijf bergwandelaars verongelukt in Krimml

Vijf mensen zijn vanmiddag in het Oostenrijks Krimml om het leven gekomen bij een wandeling over een gletsjer. Vermoedelijk is het koord waarmee zij gezekerd waren, afgeknapt. 

 1. Antwerpse dierentuin ontzegt vrouw toegang: ‘Ze blijft contact zoeken, dat is niet gezond voor de chimpansee’

  Antwerpse dierentuin ontzegt vrouw toegang: ‘Ze blijft contact zoeken, dat is niet gezond voor de chimpansee’

  De dierentuin van Antwerpen heeft een vaste bezoeker de toegang ontzegd. De vrouw was er al herhaaldelijk op gewezen dat haar gedrag tegenover één van de chimpansees, Chita, niet goed was voor het welzijn van het dier. Ze zocht regelmatig meerdere uren per dag interactie met het dier, waardoor de aap niet op een correcte manier een band met de andere chimpansees kon opbouwen. ,,Ze heeft al zo veel kansen gehad, het is genoeg”, zegt de dierentuin.
 2. Buckingham Palace stelt veto: deze beelden van begrafenis Queen mogen nooit meer uitgezonden worden
  18

  Buckingham Palace stelt veto: deze beelden van begrafenis Queen mogen nooit meer uitgezon­den worden

  Buckingham Palace heeft de Britse media aangemaand om bepaalde beelden die tijdens de begrafenis van Queen Elizabeth werden gemaakt te verwijderen en nooit meer uit de zenden. Het gaat concreet om zes fragmenten, die onder meer “het zichtbare verdriet van de koninklijke familie tonen”. Er is ook een opvallend verbod op een fragment met prins George, de 9-jarige zoon van prins William en prinses Catherine.