Volledig scherm
Foto ter illustratie © AFP

Vijf familieleden overleden in helikopterongeluk Wales

In een helikoptercrash in Wales gistermiddag zijn vijf mensen uit een familie overleden. De inzittenden waren vermoedelijk drie broers en twee echtgenotes. ,,Zes kinderen hebben vandaag hun ouders verloren in dit drama'', weet een woordvoerder van de familie.

De particuliere helikopter was onderweg vanuit Wales naar de Ierse hoofdstad Dublin. Boven Caernarfon Bay verdween het toestel van de radar. Een bergreddingsteam vond het wrak vanmiddag in de Rhinog Mountains.

De eigenaren van de helikopter, miljonairskoppel Kevin en Ruth Burke, waren hoogstwaarschijnlijk aan boord en er wordt gevreesd dat de andere passagiers de twee broers van Burke waren met een van hun echtgenoten. Engelse media melden dat ze onderweg waren naar een dorp in Dublin.

Slecht zicht

De helikopter kwam vermoedelijk terecht in sterke wind en regen, met slecht zicht tot gevolg. Politie en reddingsteams zijn ter plaatse, maar moeten de zoektocht waarschijnlijk staken vanwege het slechte weer. 

,,Het bergen van de lichamen is niet alleen belangrijk voor de familie, maar ook voor het onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeluk'', zegt de commissaris van de politie van North Wales. De lichamen moeten nog officieel geïdentificeerd worden. 

Vrienden van het koppel hebben bevestigd dat het de familie Burke was, die in het toestel zat. De kinderen worden opgevangen door een oom, de broer van Ruth Burke.