Volledig scherm
De Cypriotische politie heeft een tweede lichaam in het meer gevonden. © AFP

Vijfde slachtoffer gevonden van Cypriotische seriemoordenaar

De politie op Cyprus heeft zondag een tweede koffer gevonden met daarin vermoedelijk het stoffelijk overschot van een kind. Het zou gaan om een slachtoffer van de beruchte seriemoordenaar die onlangs werd opgepakt. De koffer werd gevonden op de bodem van een meer in de buurt van de hoofdstad Nicosia, waar vorige week ook al een koffer met een lichaam werd opgedoken.

De politie was de koffer op het spoor gekomen op aanwijzing van de 35-jarige seriemoordenaar, die inmiddels heeft bekend vijf vrouwen en twee meisjes te hebben vermoord. Drie lichamen zou hij in het meer hebben gedumpt. In totaal zijn nu vijf lichamen geborgen. Twee slachtoffers zijn nog niet terecht.

Honderden mensen verzamelden zich zondag bij de vindplaats om kaarsen aan te steken en bloemen neer te leggen ter nagedachtenis aan de slachtoffers.

Startsein zoektocht

Vorige maand werd in een mijnschacht het lichaam ontdekt van een 39-jarige vrouw. Ze verdween een jaar geleden met haar 6-jarige dochtertje. Het kind is nog niet gevonden. In de mijn werd wel het lichaam van een tweede vrouw aangetroffen, wat het startsein was voor een grootscheepse zoektocht.

Een 35-jarige Griekse commandant van de Cypriotische Nationale Garde werd opgepakt en bekende zeven moorden. De politie vreest echter dat hij nog meer vrouwen om het leven heeft gebracht.

De Cypriotische minister van Justitie Ioanas Nicolaou nam afgelopen week ontslag, omdat de berichten over de verdwijning van de vrouwen niet goed zouden zijn onderzocht. De mogelijk eerste slachtoffers, een Roemeense moeder en dochter, verdwenen al in september 2016.

Volledig scherm
Vrouwen leggen bloemen neer en steken kaarsen aan ter nagedachtenis aan de slachtoffers. © EPA