Julie van Espen
Volledig scherm
Julie van Espen © facebook Julie van Espen

Vlaamse Julie vocht terug. Dat bekocht ze met haar leven

De verdachte van de moord op de Vlaamse Julie Van Espen (23) heeft bekend dat hij zaterdagavond op een willekeurig slachtoffer zat te wachten. Dat meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws. De studente kwam toevallig voorbij. Steve B. trok haar van de fiets en probeerde haar te verkrachten, maar Julie vocht terug. Dat bekocht ze met haar leven.

Steve B. had Julie meegetrokken naar een smalle steeg naast een brug. In het hoge gras probeerde de dronken man haar te verkrachten, maar dat liet ze niet toe. Julie vocht en vocht, maar kon niet op tegen het brute geweld van haar moordenaar. Hij sloeg haar tot ze niet meer bewoog.

Aan agenten vertelde B. achteraf dat hij de jonge vrouw daarna achterliet in de berm en wegging. Hij nam wel haar fietsmandje met haar spullen mee en wandelde naar het trainingscentrum van de Antwerp Giants. Daar werd hij gefilmd. In een van de vuilnisbakken van het complex dumpte hij de reispas van zijn slachtoffer. Omdat haar fietsmandje niet in die vuilnisbak paste, nam hij het weer mee en verstopte hij het in de steeg.

Pas uren later, toen het al donker was, keerde hij terug naar de steeg en trok hij het stoffelijke overschot van Julie tot aan het Albertkanaal. Hij duwde het lichaam in het water en gooide de fiets en haar gsm er achteraan. Enkele kledingstukken, zoals haar jas en broek, werden zondag in het gras teruggevonden.

Gisteren vertelde een tante van de moordenaar aan Het Laatste Nieuws dat hij al langer met ‘wilde fantasieën’ in zijn hoofd rondliep. ,,Een vriendin van Steve belde mij twee maanden geleden ongerust op. Hij fantaseerde over wilde avonturen met meisjes en vrouwen.’’ ‘Zoiets als met An en Eefje’, zou hij hebben gezegd, verwijzend naar twee van de slachtoffers van Marc Dutroux. ,,Meer wilde ze aan de telefoon niet vertellen. Ze wou mij onder vier ogen spreken, maar dat gesprek is er nooit gekomen.’’

Kijk hier naar beelden van de zoekactie:

  1. Duitser nieuwe verdachte in verdwijningszaak Madeleine McCann: ‘We gaan ervan uit dat ze dood is’
    video / update

    Duitser nieuwe verdachte in verdwij­nings­zaak Madeleine McCann: ‘We gaan ervan uit dat ze dood is’

    Er is een nieuwe verdachte in de vermissingszaak van Madeleine McCann, het Britse meisje dat in 2007 verdween uit een appartement in Portugal. Het gaat om een 43-jarige Duitser, die voor een verkrachting van een Amerikaanse vrouw in Portugal een celstraf uitzit in Duitsland. ,,We gaan ervan uit dat ze dood is”, zei de Duitse aanklager vanmiddag in een persconferentie.