Volledig scherm
Julie van Espen © facebook Julie van Espen

Vlaamse Julie vocht terug. Dat bekocht ze met haar leven

De verdachte van de moord op de Vlaamse Julie Van Espen (23) heeft bekend dat hij zaterdagavond op een willekeurig slachtoffer zat te wachten. Dat meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws. De studente kwam toevallig voorbij. Steve B. trok haar van de fiets en probeerde haar te verkrachten, maar Julie vocht terug. Dat bekocht ze met haar leven.

Steve B. had Julie meegetrokken naar een smalle steeg naast een brug. In het hoge gras probeerde de dronken man haar te verkrachten, maar dat liet ze niet toe. Julie vocht en vocht, maar kon niet op tegen het brute geweld van haar moordenaar. Hij sloeg haar tot ze niet meer bewoog.

Aan agenten vertelde B. achteraf dat hij de jonge vrouw daarna achterliet in de berm en wegging. Hij nam wel haar fietsmandje met haar spullen mee en wandelde naar het trainingscentrum van de Antwerp Giants. Daar werd hij gefilmd. In een van de vuilnisbakken van het complex dumpte hij de reispas van zijn slachtoffer. Omdat haar fietsmandje niet in die vuilnisbak paste, nam hij het weer mee en verstopte hij het in de steeg.

Pas uren later, toen het al donker was, keerde hij terug naar de steeg en trok hij het stoffelijke overschot van Julie tot aan het Albertkanaal. Hij duwde het lichaam in het water en gooide de fiets en haar gsm er achteraan. Enkele kledingstukken, zoals haar jas en broek, werden zondag in het gras teruggevonden.

Gisteren vertelde een tante van de moordenaar aan Het Laatste Nieuws dat hij al langer met ‘wilde fantasieën’ in zijn hoofd rondliep. ,,Een vriendin van Steve belde mij twee maanden geleden ongerust op. Hij fantaseerde over wilde avonturen met meisjes en vrouwen.’’ ‘Zoiets als met An en Eefje’, zou hij hebben gezegd, verwijzend naar twee van de slachtoffers van Marc Dutroux. ,,Meer wilde ze aan de telefoon niet vertellen. Ze wou mij onder vier ogen spreken, maar dat gesprek is er nooit gekomen.’’

Kijk hier naar beelden van de zoekactie:

 1. Vietnam vraagt families te betalen voor repatriëring slachtoffers koelcontainerdrama

  Vietnam vraagt families te betalen voor repatrië­ring slachtof­fers koelcontai­ner­dra­ma

  De families van de 39 Vietnamese burgers die in oktober dood zijn aangetroffen in een koelcontainer in Groot-Brittannië, zullen de kosten van de repatriëring voor hun eigen rekening moeten nemen. Hun regering zal die niet betalen. Dit betekent voor sommige van de arme families dat ze eerst hebben betaald om hun zoon of dochter in Engeland te krijgen en dat nu opnieuw moeten doen om hun lichaam terug te halen. ,,We weten niet waar we dat geld vandaag moeten halen.’’
 2. Politie Malta zet met arrestatie ‘regelaar’ grote stap in onderzoek vermoorde journaliste
  Update

  Politie Malta zet met arrestatie ‘regelaar’ grote stap in onderzoek vermoorde journalis­te

  De politie op Malta heeft een man gearresteerd die wordt gezien als ‘de regelaar’ bij de moord op een van de bekendste onderzoeksjournalisten van het eiland. De verdachte zou de verbindingsman zijn geweest tussen de opdrachtgever(-s) van de moord en de mensen die de bomaanslag op Daphne Caruana Galizia vorig jaar pleegden. Ook zou hij een belangrijke rol hebben gespeeld in de aanschaf van het explosief dat de auto van de vrouw aan stukken scheurde en haar het leven kostte.