Vliegtuig dumpt brandstof bij speelplaats Los Angeles, 17 kinderen gewond

videoEen passagiersvliegtuig van Delta Air Lines heeft vooraf aan een noodlanding op Los Angeles International Airport brandstof gedumpt. Die kwam terecht op de speelplaats van een basisschool. Zeventien kinderen en negen volwassenen zijn hierdoor gewond geraakt.

Zestien personen op twee andere scholen raakten ook gewond door de gedumpte kerosine, meldde de brandweer. De verwondingen bij de veertig personen zijn licht en betreffen vooral huidirritatie. Geen van de gewonden hoefde naar het ziekenhuis.

Het vliegtuig dumpte kerosine om een veilige noodlanding te maken kort na vertrek van luchthaven LAX in Los Angeles. ,,We gaan dit incident tot in detail onderzoeken”, liet de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA weten.

,,Er zijn speciale procedures voor het dumpen van brandstof voor vliegtuigen die vertrekken en landen op Amerikaanse vliegvelden”, meldde de FAA. ,,Die procedures schrijven voor dat het dumpen moet gebeuren op aangewezen onbevolkte gebieden en vanaf hoge hoogte opdat de brandstof verwaait voordat die de grond raakt.”

Brandweerlieden bevestigden echter dat brandstof was neergekomen op de speelplaats van de school, in de buitenwijk Cudahy ten zuiden van Los Angeles. 

Normale procedure

,,We staan in contact met de luchthavens in Los Angeles en de lokale brandweer en delen de bezorgdheid vanwege de lichte verwondingen van kinderen en volwassenen op een school in de buurt”, schreef Delta Air Lines in een reactie. Volgens de luchtvaartmaatschappij was er sprake van een normale procedure om het gewicht van het vliegtuig te verminderen.

,,Ik ben heel erg geschrokken. Dit is een lagere school en dit zijn jonge kinderen”, reageerde Elizabeth Alcantar, de burgemeester van Cudahy tegen de Los Angeles Times.

Volledig scherm
© AP