Volledig scherm
PREMIUM
Cohens echtgenote woensdag tijdens het sporenonderzoek vlakbij de septic tank waarin het lichaam van haar man gisteren werd gevonden. © Privéfoto

‘Vondst lichaam oud-topman Philips is in scène gezet’

Het verhaal van de Keniaanse politie over de vondst van het lichaam van de Nederlander Tob Cohen (69), gisteren, klopt van geen kanten. Dat zegt de advocaat van Cohens echtgenote. Zij geldt als hoofdverdachte van de moord op de golfmagnaat en oud-topman van Philips maar houdt vol dat ze onschuldig is. ‘Het is één grote samenzwering’.  

Cohens stoffelijk overschot  werd gistermiddag gevonden in een oude septic tank in de tuin van zijn villa bij Nairobi. Dat gebeurde volgens de politie nadat een medeverdachte was doorgeslagen en had verteld waar het lichaam van de sinds 20 juli vermiste Nederlander was gedumpt.

  1. LIVE | Zesde virusdode in Italië, waarschuwing voor mogelijke pandemie
    Coronavirus

    LIVE | Zesde virusdode in Italië, waarschu­wing voor mogelijke pandemie

    Italië meldt een zesde sterfgeval ten gevolge van het Covid-19-virus. De Italiaanse overheid heeft complete steden afgesloten van de buitenwereld. Terwijl een aantal regio's in China het alarmniveau rond het virus laat zakken, raakt de rest van de wereld verder in de ban van het virus. Het afgelopen etmaal kwamen er in China 150 Covid-19-doden bij. De hoogste stijging tot nu toe. Wereldwijd staat de teller op ruim 2600 en zijn al bijna 78.000 mensen besmet. Ook vandaag lees je alle ontwikkelingen in ons liveblog. Die van de afgelopen dagen vind je hier terug.