De Russische miljardair Aleksej Mordasjov
Volledig scherm
De Russische miljardair Aleksej Mordasjov © REUTERS

Voor de oorlog was hij de rijkste Rus, nu klaagt hij over financiële verliezen: ‘Het geld is in Europa blijven steken’

Voor de Russische invasie van Oekraïne werd hij beschouwd als de rijkste man van Rusland. Nu klaagt Aleksej Mordasjov over de zware financiële verliezen van zijn bedrijf. Mordasjov was een van de eerste Russen die door westerse sancties werd getroffen.

2 reacties

 • Eric Moll

  2 maanden geleden
  In plaats van te huilebalken over illegaal verkregen en inmiddels terecht kwijtgeraakte vermogens zou deze man zich moeten afvragen wat het gevolg is van zijn vriendschap met de psychopaat Poetin. Je mag aannemen dat die een veelvoud van het bedrag dat Mordasjov 'bezit' bij elkaar heeft geroofd, ten koste van de Russische bevolking. Waar zijn de maatregelen die Mordasjov van de rest van zijn vermogen afhelpen? Geld waarmee Oekraïne weer opgebouwd kan worden. Poetin strippen we na de oorlog wel.
 • Andy Van Werven

  2 maanden geleden
  Zo van rijk naar straat arm, hihi
 1. Vrouw van in Spanje ontvoerde Nederlander (33) wanhoop nabij: ‘Wij hebben géén vijanden’

  Vrouw van in Spanje ontvoerde Nederlan­der (33) wanhoop nabij: ‘Wij hebben géén vijanden’

  De Nederlands-Marokkaanse makelaar die in de zomer van 2020 werd ontvoerd in de Spaanse badplaats Marbella, werd niet bedreigd en had ook geen conflicten in het criminele circuit. Dat zegt zijn Spaanse advocaat tegen deze site. Daarmee schetst hij een totaal ander scenario dan de Spaanse politie, die vermoedt dat er sprake is van een afrekening in het criminele circuit. Voor de gouden tip looft de radeloze familie een megabedrag van 100.000 euro uit.