Vrouw 220 kilometer voor Spaanse kust gevonden op rubberboot, enige overlevende van groep migranten
Ongeveer 220 kilometer voor de kust van de Canarische Eilanden is een vrouw gevonden die zich vastklampte aan een omgekeerde opblaasboot. De vrouw is de enige overlevende van een groep migranten die naar Spanje probeerde te vluchten, meldt de BBC.
De vrouw werd donderdag gered en met ernstige uitdrogingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht, nadat een passerend schip de hulpdiensten had ingeschakeld. De kustwacht vond twee lichamen rondom de opblaasboot. De vrouw vertelde ambtenaren dat er meer dan vijftig andere mensen aan boord waren.
Dit jaar hebben meer dan achtduizend migranten de Canarische Eilanden, onderdeel van Spanje, bereikt. Velen van hen vertrokken vanaf de kust tussen Marokko en de Westelijke Sahara, een betwist gebied dat door Marokko wordt opgeëist.
Omdat het voor migranten moeilijker is geworden om over te steken naar Europa via de Middellandse Zee, is de route vanaf Marokko steeds populairder geworden. Maar mensenrechtenorganisatie Walking Borders heeft de overtocht beschreven als 's werelds gevaarlijkste migratieroute.
VN-migratiefunctionarissen schatten dat dit jaar meer dan 350 mensen zijn overleden toen zij de Canarische Eilanden probeerden te bereiken. Walking Borders denkt dat dat aantal veel hoger ligt, namelijk boven de 2000.
Bekijk onze nieuwsvideo’s in onderstaande playlist:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
1
Inbraken gebeuren in allerlei soorten woningen en buurten: zo laat je je huis veilig achter
-
Reddingsschip Artsen zonder Grenzen aan de ketting in Italië: ‘Discriminatie van particuliere hulporganisaties’
De Italiaanse autoriteiten hebben een schip aan de ketting gelegd waarmee Artsen zonder Grenzen (AzG) vluchtelingen probeert te redden op de Middellandse Zee. Inspecteurs stelden vrijdag een twintigtal tekortkomingen vast op de Geo Barents, na een controle van maar liefst veertien uur in de haven van de Siciliaanse stad Augusta. Twee weken geleden gingen daar zo'n vierhonderd geredde migranten van boord van het reddingsschip. -
PREMIUM
Huilen: teken van zwakte of genetisch bepaald? ‘Traankanaal zit lager bij mannen’
Huilen, janken, wenen, snikken en snotteren. Niks fijner dan ongecontroleerd de tranen laten stromen. Maar wat is nu de precieze functie van al die tranen? En waarom huilt de ene persoon al bij een tv-commercial en kan de ander geen traan laten op een begrafenis? Hoogleraar Ad Vingerhoets: ,,Het hormoon testosteron maakt het moeilijker om te huilen.’’ -
Ook Amerikaanse Senaat gaat akkoord met schuldendeal
Een meerderheid van de Amerikaanse senatoren heeft donderdag voor een verhoging van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid gestemd. Daardoor is voorkomen dat er een situatie ontstaat waarin de Verenigde Staten zonder geld zouden komen te zitten. Dat zou grote chaos op financiële markten hebben veroorzaakt. -
PREMIUMEnergierekening
Frank: ‘De elektrische auto verbruikt per maand net zoveel als ons huis in de wintermaanden’
Frank Deleij (44) uit Alphen aan den Rijn investeerde flink en ging van het gas af: ,,Het geeft soms bijna een soort schuldgevoel.’’ Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander.
-
Honderden Belgen de straat op om ‘lage straffen’ na fatale ontgroening Sanda Dia
-
-
-
Lichamen van drie jonge kinderen aangespoeld op strand van Libië
De lichamen van drie jonge kinderen, die vermoedelijk passagiers waren op een gezonken migrantenboot, zijn de afgelopen week aangespoeld op het strand van de Libische kustplaats Zuwara. Dat heeft het VN-kinderbureau maandag bekendgemaakt. -
Brazilië beperkt erkenning leefgebieden inheemse bevolking: ‘Dit is genocide en een aanval op het milieu’
Het Braziliaanse parlement heeft dinsdag ingestemd met een wet die de afbakening van inheemse gebieden beperkt. Dit is een tegenslag voor de linkse president Luiz Inacio Lula da Silva, die het beleid ter bescherming van inheemse volkeren en het Amazonegebied nieuw leven had ingeblazen.