Volledig scherm
Tess Thompson Talley (38) heeft geen spijt. © RV

Vrouw die poseerde bij doodgeschoten giraf: ‘Ik heb er kussens van laten maken’

Een vrouw die vorige zomer doodsbedreigingen door een virale foto waarop ze fier poseerde bij een giraf die ze had doodgeschoten, heeft uitgelegd wat ze nadien met het dode dier gedaan heeft. “Opgegeten”, vertelt ze. “Het was heerlijk. En ik heb er kussens van laten maken.” 

Het beeld van Tess Thompson Talley (38) kreeg vorige zomer een storm van protest over zich heen. De Amerikaanse was een half jaar daarvoor naar Zuid-Afrika gereisd om er op zeldzame diersoorten te jagen. Zelf was ze uitermate tevreden met haar vangst. “Once in a lifetime. Hij was 18 jaar oud, woog bijna tweeduizend kilo en ik ben gezegend zo’n 900 kilo vlees van hem te krijgen”, schreef ze bij de foto’s.

Ondanks de scheldtirades en zelfs doodsbedreigingen die ze te verwerken kreeg, zette ze haar hobby verder, legde ze uit in een interview bij de Amerikaanse tv-zender CBSN. Tijdens een reportage wordt ze gevolgd tijdens de jacht in Texas, waarbij ze trouwens opnieuw met een geschoten dier op foto gaat.

Volledig scherm
Ondanks de doodsbedreigingen, is Tess haar hobby blijven beoefenen. © RV

Tevens legde ze uit wat ze met de doodgeschoten giraf deed. Met de huid liet ze onder meer een koffer voor haar geweer maken. “Zo heb ik hem altijd bij me. Ik heb er ook kussens van laten maken. Iedereen vindt ze leuk.” Het vlees van de giraf at ze op. “Het was heerlijk”, lacht ze.

Spijt heeft ze niet. “Dat is nu eenmaal wat jagers doen. Foto’s nemen van wat we neerschieten. Dat hebben jagers altijd al gedaan en daar is niets mis mee.”