Volledig scherm
© BELGAIMAGE

Vrouw in Thalys opgepakt met 144 bolletjes cocaïne in haar maag

Tijdens een grensoverschrijdende drugsactie is vorige week in de hogesnelheidstrein Thalys tussen Antwerpen en Rotterdam een vrouw opgepakt die 144 bolletjes cocaïne, goed voor meer dan een kilo totaal, had ingeslikt. Dat meldt de federale politie. 

De drugsvangst is één van de meest opvallende resultaten van de drugsactie die van 14 tot en met 17 november werd gehouden door de politie- en douanediensten uit België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk.

De vrouw, die afkomstig is uit Frans-Guyana, had in totaal 1,152 kilogram cocaïne ingeslikt. De drugs vertegenwoordigen een straatwaarde van 57.600 euro. Ze werd gearresteerd door de federale spoorwegpolitie.

Een nog grotere vangst werd woensdagavond gedaan tijdens de voorbereiding van de actie op de E19 ter hoogte van Minderhout. De douane van Brasschaat vond er in een verdacht Belgisch voertuig liefst 8 kilo marihuana, goed voor een straatwaarde van 80.000 euro. De bestuurder, met verblijfplaats in België, werd aangehouden. 

Tijdens de actie werden in totaal 1309 voertuigen en 1659 mensen gecontroleerd. Daarvan waren er 183 in het bezit van drugs, tien personen waren onder invloed. Er werden tien mensen gerechtelijk aangehouden. De agenten namen onder meer ook ruim 2,2 kilogram spacecake, tien voertuigen en vijf wapens in beslag.