AFP
Volledig scherm
© AFP

VS zet tien Russen uit als straf voor beïnvloeding verkiezingen

De VS heeft tien medewerkers van de Russische ambassade in Washington uitgewezen en tegen meer dan dertig Russen of Russische instellingen sancties afgekondigd. Het zijn volgens Washington maatregelen wegens Russische pogingen de Amerikaanse verkiezingen vorig jaar te beïnvloeden.

 1. VS wil patenten op coronavaccins vrijgeven: meer prikken in de arm

  VS wil patenten op coronavac­cins vrijgeven: meer prikken in de arm

  De Verenigde Staten scharen zich achter een voorstel om patenten op coronavaccins vrij te geven. Dat zegt de Amerikaanse handelsgezant Katherine Tai in een interview met persbureau Bloomberg. Ontwikkelingslanden betogen binnen de Wereldhandelsorganisatie (WTO) al langer dat de kennis achter de vaccins niet beschermd zou moeten worden, zodat ook minder rijke landen snel grote delen van de bevolking kunnen vaccineren tegen Covid-19.
 2. Moskou boos over Bidens harde uitspraken over Poetin: ‘Nooit iets voorgevallen zoals dit’

  Moskou boos over Bidens harde uitspraken over Poetin: ‘Nooit iets voorgeval­len zoals dit’

  Het Kremlin heeft met verbazing kennisgenomen van enkele opmerkelijke uitspraken van Joe Biden. De Amerikaanse president bevestigde aan een nieuwszender dat Poetin ‘een moordenaar’ was en beloofde dat Rusland een ‘prijs zal betalen’ voor vermeende bemoeienis met de verkiezingen. Volgens het Kremlin wil Biden de relatie tussen Moskou en Washington ‘duidelijk niet verbeteren’. ,,In de geschiedenis van de Russisch-Amerikaanse betrekkingen waren er nog nooit uitspraken zoals die van Biden. Nooit is iets voorgevallen zoals dit.’’
 1. Ooievaarsnest slaat te pletter in Hoonhorst
  Play

  Ooievaars­nest slaat te pletter in Hoonhorst

 2. Zo beoordeelt Tom Meerman jullie zon-foto's voor de Fotoacademie
  Play

  Zo beoordeelt Tom Meerman jullie zon-fo­to's voor de Fotoacade­mie