De Russische president Vladimir Poetin eerder deze week in het Kremlin tijdens een online vergadering met leden van de regering.
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin eerder deze week in het Kremlin tijdens een online vergadering met leden van de regering. © EPA

Woordvoerder Poetin: uitkomst diplomatiek overleg met VS en Europa ‘storend’

De diplomatieke besprekingen tussen de VS, Europa en Rusland over de situatie in Oekraïne zijn op ,,storende” wijze geëindigd, zegt Dmitri Peskov, woordvoerder van de Russische president Vladimir Poetin.

 1. LIVE | Oekraïne verliest westerse voertuigen in tegenoffensief, Rusland blies volgens EU de dam op
  Oorlog Oekraïne

  LIVE | Oekraïne verliest westerse voertuigen in tegenoffen­sief, Rusland blies volgens EU de dam op

  De Oekraïense veiligheidsdienst zegt dat een telefoontje te hebben onderschept waaruit blijkt dat Russische troepen de dam van Kachovka in de regio Cherson hebben opgeblazen. En bij het tegenoffensief verliest Oekraïne westerse gevechtsvoertuigen, aldus het ISW. Dat moet echter niet gezien worden als indicatie dat het slecht gaat met de Oekraïense gevechten. Lees alles over de oorlog in Oekraïne in ons liveblog.
 2. Kremlin weerspreekt geheime operatie onder valse vlag in Oekraïne
  UPDATE

  Kremlin weer­spreekt geheime operatie onder valse vlag in Oekraïne

  Het Kremlin heeft met klem tegengesproken dat Rusland bezig is met geheime operaties in het oosten van Oekraïne die als excuus zouden dienen voor Russisch militair ingrijpen. Een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft tegen media gezegd dat Rusland een ,,operatie onder valse vlag” uitvoert in de Donbass, een pro-Russische Oekraïense regio die in opstand is tegen de door het Westen gesteunde regering in Kiev.