Volledig scherm
Foto’s tonen de motoren en wrakstukken die verspreid over de snelweg liggen. © AP

Zeven motorrijders overleden na crash met pick-uptruck in New Hampshire

Een pick-uptruck heeft gisteravond in de Amerikaanse staat New Hampshire zeven motorrijders geschept. Geen van hen heeft het ongeval overleefd. Ook drie anderen raakten gewond. De terreinwagen reed aan de verkeerde kant van de weg, zegt de politie.

Volledig scherm
© AP

Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 18.30 uur lokale tijd op de US Highway 2 in de buurt van Randolph, in het noorden van de staat, die in het noordoosten van de VS ligt. De weg bestaat uit twee rijstroken.

De frontale klap was volgens getuigen verschrikkelijk.  De zware truck reed recht op de groep motorrijders in. Op beelden is te zien hoe de weg bezaaid ligt met motorfietsen en brokstukken. De pick-up, een Dodge 2500 uit 2016, reed na het ongeval de berm in en vloog gedeeltelijk in brand.

Omstanders probeerden de motorrijders te helpen, maar voor zeven motorrijders kwam alle hulp te laat. Zij stierven ter plekke. De motorrijders waren net vertrokken uit het hotel waar ze verbleven, 500 meter verderop.

,,Er lag overal puin”, zegt Miranda Thompson (21) uit Manchester tegen persbureau AP. ,,Er lagen mensen in het gras, er waren mensen die de gewonden hielpen en probeerden te zorgen dat ze niet bewogen.”

De drie gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht; hoe zij eraan toe zijn is niet bekend. ,,Het is tragisch”, aldus politiewoordvoerder Chris Vetter tijdens een persconferentie. ,,Het is tragisch voor de betrokkenen, tragisch voor de families. We doen ons werk en onze gedachten zijn bij de mensen die hierdoor getroffen zijn.”

Marineveteranen

Volledig scherm
© AP

Jerry Hamanne, mede-eigenaar van een nabijgelegen bed and breakfast waar de meeste motorrijders verbleven, zegt dat hij en een arts die ook in zijn herberg verbleef ter plaatse gingen helpen. ,,Anderen probeerden zo goed mogelijk te helpen, maar sommige mensen waren al dood. Het was zo vernietigend om de lichamen op de weg te zien. Mijn god, ik wil zoiets niet nog een keer zien.”

Charlie St. Clair, directeur van de Laconia Motorcycle Week Association die in juni een van de grootste rally’s van de staat organiseert, zegt dat hij zich geen enkel ander ongeval van deze omvang met motorrijders in de staat kan herinneren. Volgens hem zijn de slachtoffers voornamelijk marineveteranen die tot dezelfde motorclub behoorden. ,,Dit is onthutsend”, aldus St. Clair.