Zeventien gewonden bij crash tijdens evenement van Britse autoclub

In Engeland zijn zeventien personen gewond geraakt tijdens een bijeenkomst van een autoclub. Twee auto's botsten op elkaar en raakten vervolgens toeschouwers. 

Het ongeluk gebeurde in Stevenage, ongeveer 45 kilometer ten noorden van Londen, waar autoclub Cruise-Herts elke donderdag een bijeenkomst heeft. Op videobeelden is te zien dat mensen gisterenavond aan beide kanten van de weg en in de middenberm staan. Daar rijden met hoge snelheid auto's langs.

De betrokken Nissan 350Z ramde een Toyota GT85, die met een lagere snelheid invoegde vanaf een zijweg, met zo’n 95 kilometer per uur. Beide wagens boorden zich vervolgens in het publiek. Daarbij raakten volgens de politie van Hertfordshire zeventien mensen gewond, van wie een aantal ernstig. 

Gierende motoren

Organisator Rix Sidhu zegt dat die ontmoeting plaatsvond op een parkeerplaats, waar sommige bestuurders ‘een beetje los’ gingen met hun auto's. Het is volgens hem niet de bedoeling dat er geracet wordt op de openbare weg. Toch zijn op de videobeelden tientallen auto's te zien die, met gierende motoren, op en neer rijden.

,,Helaas willen mensen in dit tijdperk van sociale media en Snapchat beelden maken en dingen posten voor hun vrienden’’, zei Sidhu volgens de BBC. De organisator van het evenement zegt dat  het evenement na het ongeval niet meer wordt georganiseerd. ,,We zijn autofanaten en geen wegracers.’’

Volledig scherm
Een bord langs de kant van de weg vraagt getuigen van het ongeval zich te melden bij de politie. © AP