Volledig scherm
Een reiziger op het vliegveld van Tokio draagt een mondkapje om besmetting te voorkomen. © EPA

Zeventiende dode in China door nieuw coronavirus

Het aantal mensen dat in China is overleden aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus is vandaag gestegen naar zeventien. In de centrale provincie Hubei is volgens de Chinese staatstelevisie bekendgemaakt dat er al 444 gevallen van dit virus zijn vastgesteld.

Het virus dook op in provinciehoofdstad Wuhan, 1000 kilometer ten zuiden van Peking, waar zo'n 200 mensen die werkzaam waren op een lokale vismarkt, of die bezochten, ziek werden. De autoriteiten in China hebben gewaarschuwd dat het SARS-achtige virus zou kunnen muteren en zich verder kan verspreiden.

In Hongkong is vandaag een 39-jarige man uit Wuhan opgenomen ter observatie, omdat wordt gevreesd dat hij ook het virus heeft. Het is de eerste patiënt in Hongkong met de verschijnselen van het cornonavirus. Hij is dinsdag als toerist met de trein in Hongkong aangekomen.

Vanaf vrijdag hebben Chinezen een week vakantie ter gelegenheid van het Chinese nieuwjaar. Volgens schattingen plannen de Chinezen zeker 450 miljoen reizen of uitstapjes. Volgens Chinese media hebben de iets zwakkere economie en het coronavirus geen beduidende invloed op de reislust.

  1. Giovanni rijdt vrienden dood en vecht schuld aan: ‘Sportwagens zijn gemaakt om snel te rijden’
    PREMIUM

    Giovanni rijdt vrienden dood en vecht schuld aan: ‘Sportwa­gens zijn gemaakt om snel te rijden’

    Volgens de rechter bestaat er geen twijfel over de schuld van Giovanni F. (26) uit het Belgische Willebroek. Twee twintigers – onder wie zijn eigen achterneef – stierven omdat F. met zo’n 200 kilometer per uur hun auto van de weg ramde. Daarvoor werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf, maar die vecht hij nu aan. ,,Sportwagens zijn nu eenmaal gemaakt om snel te rijden.’’