Volledig scherm
De flamingo's in de dierentuin in Bloomington (Illinois). © Facebook Miller Park Zoo

Zoo moet flamingo laten inslapen na incident met stenengooiende scholier

Een dierentuin in de Amerikaanse staat Illinois heeft een flamingo moeten laten inslapen nadat het dier was geraakt door een steen. Een basisschoolleerling gooide het projectiel naar de vogel. 

Daardoor brak de flamingo een poot en liep het verwondingen op die zo ernstig waren dat er niets anders op zat dan het dier een spuitje te geven, zo verklaarde een woordvoerder van de Miller Park Zoo in Bloomington tegenover nieuwszender WMBD.   

De dierentuin zegt dat het met de ouders van de jonge dader probeert van het incident en de gevolgen ervan een leerervaring voor de stenengooier te maken. 

Redelijk dichtbij

Bezoekers omschrijven de Miller Park Zoo op Facebook als ‘een geweldige dierentuin’ om kleine kinderen mee naartoe te nemen. ,,Het is niet zo overweldigend en alle dieren zijn van redelijk dichtbij te zien.”   

  1. Jongen verbrijzelt kaak nadat batterij e-sigaret in mond explodeert
    update

    Jongen verbrij­zelt kaak nadat batterij e-sigaret in mond explodeert

    Het gezaghebbende Amerikaanse medische tijdschrift New Engeland Journal of Medicine heeft schokkende foto's gepubliceerd van de ernstige verwondingen die een 17-jarige jongen opliep nadat een e-sigaret in zijn mond was ontploft. Traumachirurg Katie Russell van de universiteit in Salt Lake City (Utah) meldt bij de beelden dat het slachtoffer na het incident verdampt tandvlees had, brandwonden in en rond zijn mond, een deels verbrijzelde onderkaak en meerdere tanden moet missen.