Een man huilend bij een graf in Manaus, Brazlië. Begraafplaatsen gingen afgelopen weekend weer open voor bezoekers voor het eerst tijdens de coronapandemie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een man huilend bij een graf in Manaus, Brazlië. Begraafplaatsen gingen afgelopen weekend weer open voor bezoekers voor het eerst tijdens de coronapandemie. © AFP

Zuid-Amerika smeekt om vaccins: coronagolf eist recordaantallen doden, veel jongeren slachtoffer

Veel Zuid-Amerikaanse landen hebben al weken te maken met recordaantallen coronapatiënten en -doden. De zorg kraakt, vaccinatie zou een deel van de oplossing kunnen zijn maar verloopt traag. Daarbij zijn ook jongeren steeds vaker het slachtoffer van Covid-19.

 1. Amerikaanse studente dood gevonden in Rusland na sms: ‘Ik hoop dat ik niet ontvoerd word’
  VIDEO

  Amerikaan­se studente dood gevonden in Rusland na sms: ‘Ik hoop dat ik niet ontvoerd word’

  Catherine Serou (34) stapte vorige week dinsdag bij een bushalte in de auto van een onbekende in de Russische stad Nizhny Novgorod, 400 km ten oosten van Moskou. De Amerikaanse studente wist niet dat de man die haar een lift gaf, een stevig strafblad had. Ze stuurde nog een verontrustende sms naar haar moeder in de VS. Zaterdag trof de politie haar levenloze lichaam aan in een bosrijke omgeving.
 2. Geen meerderheid plan Merkel voor EU-top met Poetin

  Geen meerder­heid plan Merkel voor EU-top met Poetin

  Het voorstel van de Duitse bondskanselier Angela Merkel om een EU-top met de Russische president Vladimir Poetin te houden, wordt door de meerderheid van de EU-leiders niet gesteund. Volgens premier Mark Rutte kan een bijeenkomst op het hoogste niveau misschien in de toekomst eens plaatsvinden maar eerst moet Moskou stoppen met acties die tegen Europa zijn gericht, stappen zetten op het gebied van mensenrechten, de Krim vrijgeven en meewerken in de rechtszaak over het neerhalen van de MH17.