De Chessjengletsjer, waar een week geleden nog de overblijfselen van een menselijk lichaam werden gevonden.
Volledig scherm
De Chessjengletsjer, waar een week geleden nog de overblijfselen van een menselijk lichaam werden gevonden. © Reuters

Zwitserse gletsjers openbaren geheimen door hitte: menselijke botten en vliegtuigwrak doemen op

Door recordhitte in de Alpen deze zomer komen oude geheimen aan het licht. Wandelaars hebben bij de smeltende gletsjers in Zwitserland overblijfselen gevonden van twee menselijke lichamen. Ook is er een vliegtuig teruggevonden dat al ruim 50 jaar spoorloos was.

 1. Orkaan Ian eist vier doden in Florida, vrees voor meer slachtoffers
  met video

  Orkaan Ian eist vier doden in Florida, vrees voor meer slachtof­fers

  De verwoestende orkaan Ian die donderdagavond met windsnelheden tot 240 kilometer per uur aan de westkust van Florida aan land ging, heeft inmiddels vier levens gekost en enorme schade veroorzaakt. Gevreesd wordt dat er meer mensen zijn omgekomen. Een van de dodelijke slachtoffers is een 72-jarige man die als gevolg van het noodweer bij zijn huis om het leven kwam ten noorden van Orlando. De kustwacht is op zoek naar een boot met circa twintig Cubaanse migranten die tijdens de wervelstorm is verdwenen.
 2. Europol opent jacht op meest gevaarlijke criminelen van Europa, óók op deze Nederlanders
  eu most wanted

  Europol opent jacht op meest gevaarlij­ke criminelen van Europa, óók op deze Nederlan­ders

  Twee Nederlanders behoren tot de gevaarlijkste en meest gezochte criminelen van Europa. Dat blijkt uit een nieuwe opsporingslijst die onderzoeksorganisatie Europol vandaag heeft gelanceerd. Het gaat om ‘Bolle Jos’ Leijdekkers (31) en Edwin Wright (63). Een door Nederlandse justitie gezochte Portugees is ook op de lijst gezet: de 63-jarige Paolo dos Santos, leider van een criminele bende.