11.000 kinderen zien Inter punten verspelen

SamenvattingInternazionale heeft in de strijd om de tweede plaats in de Serie A twee punten verspeeld. Het team van coach Luciano Spalletti kwam tegen nummer twaalf Sassuolo niet verder dan een gelijkspel: 0-0.

Inter speelde in een grotendeels leeg stadion. De club kreeg eind december van de Italiaanse bond te horen twee wedstrijden zonder publiek te moeten spelen als straf voor het wangedrag van een deel van de eigen aanhang tijdens het thuisduel met Napoli. Racistische fans van Inter maakten apengeluiden als Kalidou Koulibaly aan de bal kwam.

Het bestuur van Inter wilde de nieuwe generatie toch de kans geven om de wedstrijd te bekijken en kreeg daarvoor toestemming. De 11.000 aanwezige kinderen moesten het zaterdag zonder doelpunten doen. Wel zagen ze de Nederlandse verdediger Stefan de Vrij de gehele wedstrijd in actie.

Volledig scherm
Jeugdieg fans van Internazionale voeren campagne tegen racisme voor de wedstrijd tegen Sassuolo. © Getty Images

Inter heeft vier punten minder dan nummer twee Napoli, dat zondag Lazio ontvangt.

Volledig scherm
Ivan Perisic (r) probeert zich langs Alfred Duncan te worstelen. © Getty Images
  1. ‘Als je je niet kan motiveren voor de derby van Manchester dan is er iets fout’

    ‘Als je je niet kan motiveren voor de derby van Manchester dan is er iets fout’

    De spelers van Manchester United beseffen terdege hoe belangrijk de komende derby tegen Manchester City is. Ondanks de zeperd van zondag bij Everton (4-0 verlies) is de ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer volgens Ashley Young klaar voor woensdag als City naar Old Trafford komt. ,,Zeker nu weten we de waarde van deze wedstrijd. Niet alleen voor de supporters ook voor ons", zegt de verdediger op het clubkanaal.